Afyonkarahisar Sandıklı'da "İnternet İle Hayat Kolay" Projesi

Sandıklı'da "İnternet İle Hayat Kolay" Projesi

15.02.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

.

Sandıklıda İnternet İle Hayat Kolay Projesi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) İktisat öğrencisi ve Habitat Derneği gönüllüsü olan Gamze Tutan (21), "İnternet ile Hayat Kolay" projesi kapsamında muhtarlara eğitim verdi.

Haberin Devamı

Sandıklı Belediyesi ev sahipliğinde ve Habitat Derneği "İnternet ile Hayat Kolay" projesi kapsamında Sandıklı ilçesindeki köy ve mahalle muhtarlarına internet eğitimi verilmeye başlandı.

Gönüllü Gamze Tutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikli olarak temel bilgisayar eğitimi ve internet eğitimi vererek hiç internet kullanmamış olan insanlara biraz da olsa teknolojik gelişime katılmasını ve teknolojide aktif rol almaları için çalıştıklarını söyledi.

Eğitimlerin, Habitat Derneği, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma projesi ile yaklaşık 3 yıldır yürütülen bir proje olduğunu dile getiren Tutan, "Biz de gönüllüler olarak eğitimlere devam ediyoruz. Yaklaşık olarak 50 ilde bu eğitimleri vermeye başladık. Şubat ayından itibaren ise 81 ilde bu eğitimleri gerçekleştirmeye başlamış durumdayız. Gittiğimiz illerde özelikle teknolojik gelişimi tam sağlayamamış ve teknolojik erişim sağlamamış yani dezavantajlı gruplara bu eğitimleri veriyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Köy de yaşayan hiç internet kullanmamış kadınlar ve hayatlarında hiç bilgisayar görmeyen insanlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Tutan, şöyle konuştu:

"Bu proje kapsamında benim dedem ile yaşıt amcalara, dedelere eğitim veriyorum. Köylerinden kalkıp gelerek hayatlarında belki de ilk kez bilgisayar ve internet görecek olan amcalarıma bu eğitimi vermekten dolayı çok mutluyum. Yaş olarak büyük bu insanlara interneti merak ettirip kendimi dinletmek ve onların hayatlarını biraz olsun kolaylaştırmak benim şu anda hayattaki tek gayem haline geldi. Yaptığım işi çok seviyorum, gönüllü olarak bu eğitimi verdiğim için çok mutluyum. Burada 60 tane muhtarımızın internete katılmasını sağladık. Öncelikle interneti tanıttık, bilgisayar ve aygıtlarını tanıttık daha sonra ise mail almaktan başlayarak onlara internet kullanımı ile ilgili temel bilgiler verdik."

Sandıklı’ya bağlı Kusura Köyü Muhtarı Ahmet Şimşek ise, "Daha önce çok az olarak biliyordum interneti. Burada sağ olsunlar biraz daha öğrenmemi sağladılar. Bundan sonra güncel haberleri internetten takip etmek, arkdaşlarımla Facebook’ta takılmak istiyorum." dedi.

Haberin Devamı

Sandıklı’ya bağlı Menteşe Köyü Muhtarı Ramazan Toprak, hayatında ilk kez internetle tanıştığını, bu eğitimi vermesinden dolayı Habitat Derneğine ve Sandıklı Belediyesine teşekkür etti.

Yazarlar