Gündem Sanıktan ‘imam’a motivasyon notu

Sanıktan ‘imam’a motivasyon notu

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’da yaşanan olaylarla ilgili duruşmada, sanıklardan eski kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber’in, FETÖ’nün sivil imamı Harun Biniş’e not iletirken yakalandığı ortaya çıktı

Sanıktan ‘imam’a motivasyon notu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde üs olarak kullandığı Akıncı davasının 10 Kasım’daki duruşmasında, sanıklardan eski kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber’in, sivil imam Harun Biniş’e, “Size ne diyebilirim ki, bu yükü yüklendiniz, inşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız üstte olacaktır. Hiç üzülmeyin, Rabbim sizi öyle yakın bir zamanda sevdiklerinize kavuşturacak ki hayret edeceğiz” yazılı not iletirken yakalandığı ortaya çıktı.
Jandarma fark etti
Duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Sincan Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı tutanağı ile ele geçirilen “kişiye özel” ibaresi bulunan evrakın dosyaya girdiğini açıkladı. Tutanağa göre 10 Kasım 2017’deki duruşmada sanık Küçükberber’in, yoklama kağıdının arkasına sakladığı kâğıdı darbe girişimi gecesi üstte yakalanan sivil imam Harun Biniş’e verdiği, salondaki jandarma tarafından fark edildi. El konulan nota ilişkin tutanak tutuldu. Küçükberber’in sivil imam Biniş’e ilettiği not şöyle:
Kubilay Selçuk ihtimali
“Moralleriniz çok yüksek, önemli birinin huzurundasınız. Kıymetli kardeşlerim, değerli kızlarım... Pek çoklarının isminden bile ürktüğü bir yükü yüklendiniz. İnşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız üstte olacaktır. Endişe etmeyin, Rabbim sizleri öyle yakın bir zamanda sevdiklerinize kavuşturacak ki hepimiz hayret edeceğiz.”
Tutanaklarda notta ‘ML+2’ bayan yazıldığı, bunların arkada bulunan bayan tutuklular olduğu belirtildi. Notun, iletilmek istendiği kadın sanıkların, eski Yarbay Emine Gülşen Torunoğlu Aslan, eski Yüzbaşı Burcu Doğan ile eski kursiyer teğmenler Lale Işık, Kübra Arpaguş ve Merve Duğan olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk’un notun iadesi için çok üstelediği, bu sebeple notu , Selçuk’un yazdığı düşünülüyor.
13 sanığa tahliye
Mahkeme tutuklu sanıklar Mehmet Hanilçi, Erkan Çoban, Cemal Tazesavaş, Selim Demir, Melih Yılmaz, Hüseyin Taşkıran, Mahmut Tülüce, Mustafa Özbek, Ahmet Pala, Hasan Cerrahoğlu, Tuncay Sarı, İbrahim Doğru ve Ahmet Cebel’i adli kontrol şartıyla tahliye ederek, duruşmayı 11 Aralık’a erteledi.
Diğer sanıkların ise tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme, başka suçtan tutuklu Gökhan Şahin Sönmezateş’i ‘birden fazla kişiyi öldürmek’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından tutukladı.

‘Batmaz’ı tanıyorum’

Giray ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada ifadesi alınan şüpheli Hakan İslamoğlu’nun ifadesinden bir suretin, Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imam Kemal Batmaz yönünden delil mahiyetinde bulunduğundan dosyaya girdiğini bildirdi.
İtirafçı olan İslamoğlu’nun, yaklaşık 80 FETÖ üyesi ile örgütün yurt dışı yapılanmasındaki beş ülke imamının ismini verdiği, 50 örgüt mensubunu fotoğraflarından teşhis ettiği ve örgütün yurt dışı yapılanması hakkında bilgiler aktardığı, Kemal Batmaz’ı tanıdığını söylediği öğrenildi.

Sanıktan ‘imam’a motivasyon notu


Sanık Küçükberber, FETÖ’nün sivil imamı Harun Biniş’e (üstte arkadaki ve yanda) duruşmada bir not vermek isterken jandarmalara yakalandı. Not, tutanak tutularak dava dosyasına da eklendi.