Şanlıurfa Şanlıurfa'da Eğitime Destek

Şanlıurfa'da Eğitime Destek

23.10.2018 - 18:48 | Son Güncellenme:

.

Şanlıurfada Eğitime Destek

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da eğitime destek çalışmaları kapsamında yaklaşık 16 bin öğrenciye eğitim materyali dağıtıldı.

Haberin Devamı

Merkez Karaköprü ilçesindeki Şehit Mustafa Direkli Ortaokulunda düzenlenen törende 8. sınıf öğrencilerine eğitim seti hediye edildi.

İHH Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Behçet Atilla, yaptığı açıklamada İHH olarak yurt içi ve yurt dışında insani yardım faaliyetleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.

İHH'nin eğitime destek çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Atilla, "Vakıf olarak yardım çalışmalarımız hem muhacir, hem de kendi insanımız için devam ediyor. Şanlıurfa'da okuyan öğrenci kardeşlerimiz çok. Onlara bir nebze destek sunmak ve yardımcı olabilmek için bizler her zaman çalışıyoruz. Bu kapsamda kent genelinde 15 bin 700 öğrenciye eğitim materyalini dağıtmaya başladık. Çalışmalarımız il ve ilçelerde devam edecek. Eğitime katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Bizlere destek sunan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birim Sorumlusu Mahmut Çıtırık da Şanlıurfa'nın öğrenci yoğunluğu bakımında Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Kentte eğitimin daha üst sıralara yükselmesi konusunda yoğun çaba harcadıklarını belirten Çıtırık, "Öğrenci yoğunluğumuz göz önünde bulundurulduğu zaman Türkiye'de 4. sıradayız. İHH'nin öğrencilerimize sunduğu destek için çok teşekkür ediyoruz. Eğitim materyallerinden özellikle kırsal bölgelerde okuyan öğrencilerimiz daha fazla faydalanacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.