Gündem Şanslı ve daha kararlısınız (Aslan Burcu)

Şanslı ve daha kararlısınız (Aslan Burcu)

24.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılın ilk yarısında Jüpiter, kişisel planlarınıza ilerleme, kendine güven ve daha güçlü bir imaj getiriyor. Hayata daha pozitif bakarken, fırsatları daha iyi değerlendirebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında gelirlerinizde artışlar mümkün...

Şanslı ve daha kararlısınız (Aslan Burcu)

2012’den bu yana Satürn, Akrep burcunda ilerlerken pek çok önemli kararı gözden geçirdiğiniz; bu dönem kendi içinize döndüğünüz koşullar getirmişti. Bu süreçte özellikle kariyer ve iş hayatınız açısından bir dip noktasından geçtiniz. Bunun yanı sıra ailevi ve eve ilişkin sorumluluklarda da artışlar yaşandı. Şimdi 23 Aralık’tan itibaren Yay burcuna ilerleyecek olan Satürn, artık severek yaptığınız işlere yönelebileceğinizi ve mesleki konulara istikrar geleceğini anlatıyor.

Bu süreci, 2015-2018 yıllarını çok daha rahat ve verimli biçimde değerlendirebilirsiniz. Sevdiğiniz işlere, hobilere, yaratıcı konulara odaklanabilirsiniz. Otorite figürleri ile aranız daha kolay olacak. Genel bir istikrar havasının yanında, heyecan duyduğunuz, tutkulu olduğunuz konulara da zaman ayırabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde çocuklarla ilgili sorumluluklar dikkat çekici olabilir. Aşkta ise daha gerçekçi ve akılcı davranabilirsiniz. Ancak, çok sevdiğiniz işleri aşırı bir sorumluluk alanı haline getirmemeye bakmalı, gevşemeyi de unutmamalısınız. 15 Haziran - 18 Eylül tarihleri arasında yeniden Akrep burcuna kısa bir süre için dönecek olan Satürn, 2014’ten kalan bazı koşulları yeniden ele alabileceğinizi de gösteriyor.

Haberin Devamı

GELİŞiM FIRSATLARI
Şansı, ilerleme ve gelişmeyi açıklayan Jüpiter burcunuzda ilerlemeye devam ediyor. 11 Ağustos’a kadar olan dönemde gelişme fırsatları çok yüksek. Bu nedenle yılın ilk yarısını iyi değerlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Jüpiter kişisel planlarınıza ilerleme, kendine güven ve daha güçlü bir imaj getirmekte. Hayata daha pozitif bakarken, fırsatları daha iyi değerlendirebilirsiniz. Yolculuklar, eğitim olanakları, yabancılarla ilgili konular, bir çocuk doğumu hayata bakış açınıza çok şey katabilir.
11 Ağustos’tan sonra da özellikle iş ve gelirleriniz alanında gelişme olanakları devam edecek. Yılın ikinci yarısında mesleki alanda yükselen olanaklar söz konusu. Ne kadar çalışırsanız, o kadar kazandığınızı görebilirsiniz. İş temponuz yükselirken, gelirlerinizde de artışlar mümkün. Yine de harcamalarınızı daha sağlam ve uzun vadeli koşullar üzerine yapmaya çalışmalı, elinizdekileri har vurup harman savurmamalısınız.

Haberin Devamı

Yeni bakış açıları
Burcunuzla çok uyumlu açı kuran bir diğer gezegen ise 2010 yılından bu yana Koç burcunda hareket eden Uranüs. Uranüs sayesinde kendinize yeni bir bakış açısı kazanıyorsunuz. Sürpriz gelişmeler, ani olanaklar özellikle yurtdışına ait konular içerisinde etkin kalmaya devam ediyor.
Aynı zamanda bu süreçte akademik konularla birlikte, fikirlerinizi daha heyecanlı paylaşabileceğiniz, ufuklarınızı genişleteceğiniz imkânlar var. 5 - 14 Ağustos doğumlu bir Aslan’sanız, bu sözünü ettiğimiz yeniliklerden fazlasıyla yararlanacaksınız. Hayata bakış açınızda büyük bir yenilenme ve değişik deneyimlere açık durma heyecanı var.
Bu süreçte, yükselen Aslan’lar finansal alanda, özellikle borç ve alacaklar söz konusu olduğunda daha dikkatli olmalılar. 2015 yılında Satürn ve Neptün arasında oluşan zorlayıcı açı, yatırımlar, finansal işler ve ortaklı konularda hayal kırıklığına uğramamak için daha inceleyici olmanız gerektiğini anlatmakta.
2015 yılında Güneş tutulmaları Başak-Balık ekseninde gerçekleşeceği için, bu dönemde parasal konular, iş hayatınız, finansal konular, borç ve alacak işlerinde pek çok dalgalanma gündeme gelebilir. 20 Mart’taki güneş tutulması sırasında finansal konulara, borç ve alacak işlerinize, yatırımlarla ilgili kararlara özenle yaklaşmak gerekirken, 13 Eylül’deki Güneş tutulması ise mesleki konulara, iş hayatınıza ve gelirlerinize daha pozitif koşullar getiriyor.
4 Nisan’da Terazi burcundaki Ay tutulması yakın çevreniz, kardeşler ve anlaşmalarla ilgili olumlu değişiklikler gündeme getirirken, 28 Eylül’deki Ay tutulmasında uzaklarla ilgili konulara, fikirlerinizi yaymakla ilgili uğraşlara anilik ve kopma getirebilir.

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER

Kariyer gezegenleri Jüpiter ve Satürn’ün bu dönemde burcunuzla son derece uyumlu olması mesleki konularınıza büyük avantajlar ve rahatlamalar getirmekte. 2015’i, özellikle ilk yarısını çok iyi değerlendirmeye bakmalısınız. Adeta otomatik pilotta oturuyor gibi, pek çok sorunun kendiliğinden düzeldiğini görebilirsiniz. 11 Ağustos’a kadar burcunuzda ilerleyen Jüpiter size özgüven ve daha büyük bir cesaret getirmekte. Bu yılınızda önünüzde yeni kapıların açıldığını görebilirsiniz. Kişisel gelişiminizi ve yeteneklerinizi parlatabileceğiniz bir dönemdesiniz. Sadece şansa güvenmemelisiniz. Göstereceğiniz gayret çok önemli. Ancak, bir koruma altında olduğunuz da açık.
2012-2014 döneminde meslek hayatınızda bir dip noktadan geçtiniz. Şartlar pek kolay değildi ve sizi daha fazla iç dünyanıza yöneltti. Şimdi Yay burcuna geçen Satürn sevdiğiniz işi yapmak konusunda önemli fırsatlar sunmakta. İşinizle hobinizi daha iyi birleştirebilirsiniz. 2018’e kadar olan süreçte, sorumluluklar zor gelmeyecek. Aynı zamanda yaratıcı olabileceğiniz konular, projeler üzerinde daha iyi çalışabilir ve odaklanabilirsiniz. Bu yıl 15 Haziran- 18 Eylül arasında 2014’teki temalarla son kez yüzleştikten sonra önünüzde daha rahat koşullar söz konusu. Yılın belirli dönemlerinde daha hızlı hareket etmeniz mümkün. Belirli tarihler arasında ise daha temkinli olmalısınız. 12 Ocak tarihine kadar ilişkilerinizde, ortaklı alanda daha özenli ve sakin olmaya bakmalısınız. 12 Ocak - 20 Şubat arasında özellikle finansal konularda dikkatli olmak ve gereksiz masrafları dengelemeniz, borç alacak, miras işlerine önlemci yaklaşmanız gerekebilir. 20 Şubat - 31 Mart arasında cesaretiniz sayesinde önemli adımlar atıp, kapılar açabilirsiniz. Yolculuklar, uzaklarla ilgili uğraşlar dikkat çekebilir.

31 Mart - 12 Mayıs tarihleri arasında mesleki alanda çok iş ve kararlı olmayı gerektiren koşullar var. Bu süreçte rekabet, maddi hedefler ve riskler gündemde. Çatışmalara girmemelisiniz. 12 Mayıs - 24 Haziran arasında gruplar, takım çalışmaları ve gelecek hedefleriniz açısından renkli bir dönemdesiniz. Bununla birlikte, 24 Haziran - 9 Ağustos arasında elde olmayan ya da gizli nedenler, ailevi ya da duygusal durumlar sizi zor durumda bırakabilir. Mars’ın burcunuzda ilerleyeceği 9 Ağustos - 25 Eylül tarihleri arasında son derece atılımcı ve cesur olabilirsiniz. Ancak bu dönemde ilişki ve ortaklıklarınızı daha sakin yönetmeyi ihmal etmelisiniz. 25 Eylül - 12 Kasım arasında iş ve parasal konularda oldukça çalışkan ve becerikli olabilirsiniz. 12 Kasım sonrasında ise görüşmeler, ziyaretler ve anlaşmalar açısından sizi hareketli kılan bir dönemdesiniz.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesi neler getirecek?

Haberin Devamı

Merkür’ün geri döndüğü dönemlerde iletişimde aksamalar, yavaşlamalar, yanlışlıklar, yeniden düşünülmesi gereken koşullar, anlaşmalarda zorlanmalar, iletişimsizlik, yolculuklarda aksilikler, gecikmeler, teknik aksamalar daha çok yaşanabilir. Tekrarlara hazır olmak gerekir. Bu yıl Merkür’ün Saka burcunda gerileyeceği 21 Ocak-11 Şubat, İkizler burcunda gerileyeceği 19 Mayıs-12 Haziran ve Terazi burcunda gerileyeceği 17 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 21 Ocak-11 Şubat döneminde, anlaşmalar, görüşmeler, müzakereler, evlilik ve ortaklıklar; 19 Mayıs-12 Haziran döneminde, grup çalışmaları, arkadaşlıklar, sosyal konular; 17 Eylül-9 Ekim döneminde, yakın çevrenizde olup bitenler, kardeşler, görüşmeler, evraklarla ilgili konular daha sık gündeme gelebilir.

EVLİLİK VE İLİŞKİLER

Bu yıl 11 Ağustos’a kadar burcunuzda kalan Jüpiter, aşk hayatınıza da destek veriyor. Kendinize güveninizin artması ilişkilerinizi desteklemekte. Daha iyimser olmanız da size yardımcı olabilir. Son iki yıldır ev ve ailevi konuları fazla yoran Satürn bu alanda bir dizi sorumluluk da getiriyordu. Şimdi Satürn’ün Yay burcuna ilerlemesi aşkla iş arasında bazı karışıklar olabileceğini anlatmakta. Aşkta şanslısınız ama aşkla işi, sorumlulukları bir arada tutmanız, kimi zaman rahatlamanıza engel olabilir. Aşk olsa da, bu alana aşırı ciddi bakmamaya gayret edin. Bazen de aşkınızı gölgeleyebilecek diğer unsurlar söz konusu olabilir.
Yıl boyunca aşk hayatınıza değişik rüzgârlar getirebilecek dönemler var. 25 Temmuz- 6 Eylül arasında Venüs gerilerken, evlilik ve aşk hayatınıza bazı beklemeler, pürüzler getirebilir. 31 Temmuz- 8 Ekim tarihleri arasında ilişkilerinizde yeni değerlendirmeler yapmak durumunda kalabilirsiniz.
Aşk ve ilişkilerin, keyfin öne çıkacağı dönemler açısından 20 Şubat - 17 Mart, 8 Mayıs - 5 Haziran ve özellikle 5 Haziran - 19 Temmuz, 8 Kasım - 5 Aralık arasında güzel zamanlar ve pozitif adımlar var. 3 - 27 Ocak, 17 Mart - 11 Nisan, 5- 30 Aralık günlerinde daha az ısrarcı ve dengede olmaya bakmalısınız.

SAĞLIK

Yılın ilk yarısında Jüpiter’in koruması sağlık sorunlarını geri planda tutmakta. Ancak bu dönemde beslenmede abartılara gitmemeye bakmalısınız. Genel olarak yıl boyunca sağlık konusunu tehdit eden koşullar yok ancak 31 Mart - 12 Mayıs ve 24 Haziran - 9 Ağustos arasındaki dönemde şikayetleriniz daha yüksek olabilir.

Yükselen burcunuza göre

Yükselen KOÇ: Yılın ilk yarısında kendinize güveniniz yüksek seyrediyor ve hayata daha pozitif bakabilirsiniz. Özellikle 20 Şubat- 31 Mart döneminde önemli adımlar, başlangıçlar söz konusu. Aşk, zevk veren konular ve çocuklarla ilgili gelişmeler 11 Ağustos’a kadar daha keyifli olabilir. Yılın ikinci yarasında mesleki açıdan daha meşgul ve aktif olabilirsiniz.

Yükselen BOĞA: Ortaklı konulara önem vereceksiniz. Bu yıl finansal konularda daha fazla sorumluluk almaya başlayabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızın parasal durumları ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Yılın ilk yarısında evde ve ailevi konularda olumlu gelişmeler beklenebilir. Yılın ikinci yarısında, 11 Ağustos’tan sonra aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyifli olabileceksiniz.

Yükselen İKİZLER: Mesleki alanda ilerlemeler var. İlişkilerinizde göstereceğiniz ciddiyet kalıcı sonuçlar verecek. Evlilik ve ortaklıklar alanında da gerçekçi olmak durumundasınız. Yılın ikinci yarısında ev ve ailenize yönelik olumlu gelişmeler beklenebilir. Toprak, gayrimenkul işlerinde daha kazançlı olanaklar bulabilirsiniz.

Yükselen YENGEÇ: 24 Haziran-9 Ağustos arasında önemli girişimler ve sizi mücadeleci kılan koşullar var. 20 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında daha atılgansınız. Bu yıldan başlayarak organizasyonel konular, işe ait yükler artmakta. Yılın ikinci yarısında çevresel değişiklikler, eğitsel uğraşlar açısında güzel fırsatlar var.

Yükselen ASLAN: 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında cesaret göstererek ufuklarınızı geliştirecek yeni fırsatlar elde edebilirsiniz. Yılın ilk yarısında 11 Ağustos’a kadar son derece şanslısınız. Yolculuklar, eğitsel imkanlar, kendinize olan güveniniz gibi iyimser olabileceğiniz koşullara sahipsiniz. Yılın ikinci yarısında aşkta fazla gerçekçi olmaya başlayabilirsiniz.

Yükselen BAŞAK: Yılın ilk yarısında iş hayatında beklemeler ve belirsizlikler olabilir. 12 Ocak- 20 Şubat arasında alacağınız belirli sonuçlar, değerlendirmeler olabilir. 11 Ağustos sonrasında Jüpiter’in yükselen burcunuza ilerlemesi size daha büyük bir güven ve hareketlilik getirecek. 2015-2018 arasında hayatınızda yeni kapılar açılacak.

Yükselen TERAZİ: Bu yıl kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz. 20 Şubat-31 Mart arasında vites yükseltiyorsunuz. Bu yılınızda hedeflerinizi yükseltebilirsiniz. Yılın ilk yarısında sosyal olaylarda, arkadaşlıklar içerisinde daha canlı olabilirsiniz. 11 Ağustos sonrasında iş hayatında bazı beklemeler, sabırlı olunması gereken koşullar doğabilir.

Yükselen AKREP: Satürn yükselen burcunuzdan ayrılırken rahatlıyor, hafifliyorsunuz. Son iki yılda önemli tecrübeler ve disiplin kazandınız. 2015-2018 yılları arasında para durumunuzu, kazançlarınızı daha ciddi biçimde ele alabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında grup çalışmaları iş hayatınız açısından geliştirici olabilir.
Yükselen YAY: Hayatınız açısından yeni bir dönemece geldiniz. Bu yıl Satürn’ün yükselen burcunuza girmesi ile birlikte, daha ciddi, kontrollü ve sorumluluk sahibi olacaksınız. Yılın ikinci yarısını mesleki konularda daha iyi bir pozisyon bulmak için kullanabilirsiniz.

Yükselen OĞLAK: 31 Mart -12 Mayıs arasında aşkta ve sevdiğiniz konularda daha tutkulu olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında akademik alanda, yabancılarla ilgili konularda ve işe ait uğraşlar içerisinde yolculukların önemi artabilir. Başkalarından pek çok şey danışabilir, öğrenebilirsiniz. 12 Kasım sonrasında hedefleriniz yönünde çok daha aktifsiniz.

Yükselen SAKA: Son iki yıldır kariyer hedefleriniz ve sorumluluklarınız açısından oldukça baskı gördünüz ve yoruldunuz. Şimdi 2015-2018 arasında daha dengeli ve ümitli olabileceğiniz, yapıcı koşullar var. 20 Şubat-31 Mart arasında sözlerinizle, görüşlerinizle çok daha fazla dikkat çekebilirsiniz. 9 Ağustos 25 Eylül arasında vites yükselteceğiniz anlaşılıyor. Bu dönemde ortaklıklara, evlilik konusuna daha dikkatle yaklaşmalısınız. Yılın ikinci yarısında ortaklı durumlar, miras ya da borçlarla ilgili finansal uğraşlarınız olabilir.

Yükselen BALIK: Kendinizi toparlamaya başlıyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda mesleki alanda önemli sorumluluklar ve yükler söz konusu olacaktır. 24 Haziran- 9 Ağustos döneminde aşkta ve size heyecan getiren konular içerisinde daha cesur hareket edebilirsiniz. Ancak 25 Eylül- 12 Kasım arasında hedeflerinizi yeniden gözden geçiriyorsunuz. Yılın ikinci yarasında ilişkilerden, evlilik ve ortaklıklardan gelebilecek şanslar artmakta. Ancak 12 Mayıs- 24 Haziran arasında ev ve yerleşime ait koşullarda hızlı değişiklikler yaşayabilirsiniz.