Dünya Şantiyelerde robot devrimi

Şantiyelerde robot devrimi

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li girişimci mühendis şantiyelerde yaşanan zorlu şartlara karşı koymak için kendi kendine çalışan buldozerler geliştirdi

Şantiyelerde robot devrimi

Daha güvenli, hızlı ve ucuz

Haberin Devamı

Daha önce babasının inşaat şirketinde çalışan eski Google mühendisi Noah Ready-Campbell, inşaatlardaki kirli ve çamurlu işleri robotların yapması için geçtiğimiz yıllarda harekete geçti. Built Robotics isimli şirketiyle otonom çalışan buldozer, kazıcı ve diğer endüstriyel araçların tasarımlarına imza atan Ready-Campbell “Şirketin arkasındaki fikir, otonom teknolojiyle inşaatları daha güvenli, hızlı ve ucuz bir hale getirmek” açıklamasını yaptı.

Endüstriye teknolojik giriş

Çoğu zaman standart bir iş olan kazı sürecini otonom hale getirerek inşaat sektörüne yeni bir soluk kazandıran firma, araçlara LIDAR ve GPS sensörleri yerleştiriyor. Zorlu şartlara dayanıklı sensörler kullanan Ready-Campbell, haritaları takip edecek otonom buldozerle sürecin çok daha verimli hale geleceğine inanıyor.

Haberin Devamı

130 milyar dolarlık kazı endüstrisine en teknolojik şekilde giriş yapan Built Robotics’in buldozerleri bir sekiz saatlik bir vardiyada 3 bin tuğla taşıyabiliyor.

Yazarlar