Gündem Sapanca isyan bayrağını çekti

Sapanca isyan bayrağını çekti

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sapanca esnafı ve yerel siyasetçiler, ilçenin Kocaeli’ne bağlanmasını istiyor; ‘Yıllardır Sapanca Büyükşehir Belediyesi’nde üvey evlat muamelesi görüyoruz’ diyorlar

Sapanca isyan bayrağını çekti

Sapanca ilçesinde esnaf, “Kocaeli’ne bağlanmak istiyoruz” diye kampanya başlattı. Sapanca Gölü kenarında bulunan ve adını da gölden alan 50 bin nüfuslu Sapanca ilçesinde nüfus yazın günü birlik gelenler ve yazlıkçılarla 100 bine yaklaşıyor. Artan bu nüfus karşısında belediye hizmetlerini yetersiz kaldığından yakınan esnaf, bazı siyasi partilerin de desteğiyle, Sapanca ilçesinin Sakarya’dan ayrılıp Kocaeli’ne bağlanması için kampanya başlattı. İlçede birçok işyerinin camına, “Daha iyi hizmet almak için Kocaeli’ne bağlanmak istiyoruz” afişleri asıldı. İlçenin ana girişlerine de büyük boy bez afişler asıldı.
Sapanca’nın 1954 yılından öncesinde olduğu gibi Kocaeli’ne bağlanmasını destekleyenlerden CHP ilçe Başkanı Selim Topçu, ilçeye yıllardır yatırım yapılmadığını söyledi. Şu anki hem Sapanca Belediyesi’nin hem de Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Partili olan başkanlarının vizyon sahibi olmadıklarını ileri süren Selim Topçu, “Bu nedenle de burası köy gibi yönetiliyor. Sapanca, İstanbulluların da akın ettiği turizm ilçesi” dedi.
MHP İlçe Başkanı Berat Taner Sapanca’nın yıllardır Sakarya’dan üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.