Gündem Sare Davutoğlu gözyaşlarını tutamadı

Sare Davutoğlu gözyaşlarını tutamadı

10.03.2016 - 17:25 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Terörün bu ülkenin birliğine, insanların kardeşliğine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi, Davutoğlu konuşmasında duygusal anlar yaşadı

Sare Davutoğlu gözyaşlarını tutamadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mogan Konuk Evi'nde düzenlenen 'Şehit Aileleri ile Buluşma' programına katıldı. Ankaralı 30 şehidin ailesinin katıldığı programda konuşan Ramazanoğlu, "En değerli şey canımız. Can, eşittir hayat. Bizi bu hayatta yaptığımız diğer işleri anlamlı kılan şey. Can olmadan hiçbir şey olmuyor. Bütün diğer yaptıklarımızı anlamlı kılan o can, en değerlimizi bu vatan için, bayrak için feda etmiş evlatlarımız şehitlerimiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şehit yakınları ve aileleri için birçok kanuni düzenleme yapıldığını anlatan Ramazanoğlu, "Vicdanımız, sizlerin vicdanında nasıl karşılık buluyorsa onu yapıyoruz. Bu ülke çok badireler atlaşmış bir ülke. Son yüzyılda sayısız savaşlar gördük" dedi.

Şehit yakınlarının yanında olduklarını belirten Ramazanoğlu, "Hepiniz için burada bir daha yürekten söylüyorum, emrinizdeyim. Bakanlığımız, hükümetimizle emrinizdeyiz. Siz isteyin, bizim başımızın gözümüzün üstüne" diye konuştu.

SARE DAVUTOĞLU, GÖZYAŞLARINI TUTUMADI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın eşi Hacer Ertan'ın eşinin şehit düştüğü sırada 4 aylık hamile olduğunu hatırlatmasıyla, konuşmasının büyük bölümünde duygusal anlar yaşayan Sare Davutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Davutoğlu, "Geçtiğimiz aylarda Yüksekova'da şehit düşen kahraman bir askerimizi cennete uğurladık. Şehidimizin o sıralar eşi 4 aylık hamile olan eşi Yüksekova'da öğretmenlik yapıyordu. Ona ben bir isteği olup olmadığı sordum, dilerse görevini ailesinin yakınında ifa edebilmesi için girişimde bulunup onu ailesinin yanına aldırabileceğimizi söyledim. Bu gururlu ve vefakar genç kadın bana 'Yüksekova'daki öğrencilerim beni bekler, onları bırakamam' dedi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sare Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı ziyaretler esnasında şehit yakınları ile yaşadığı anıları da hatırlattı. Sare Davutoğlu, konuşmasında terörle mücadele konusuna değinerek, "Terörün bu ülkenin birliğine, insanların kardeşliğine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Hain odakları ve o odakları harekete geçiren dış güçler, bizi birbirimizden ayırmak için hangi kirli hesapları yaparlarsa yapsınlar, biz birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz. Hiçbir terör odağı, milletimizin tarih şuuruna halel getiremez, getiremeyecek" diye konuştu.

Ramazanoğlu, programa katılan bir şehit yakınının yanına giderek şehit yakınını teselli etti. Sare Davutoğlu ve Bakan Ramazanoğlu, programın sonunda şehit yakınlarına plaket verdi. Programa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Gökçek'in eşi Nevin Gökçek de katıldı.