Manisa Sarıgöl'de İklime Uygun Üzüm Fidanı Yetiştiriliyor

Sarıgöl'de İklime Uygun Üzüm Fidanı Yetiştiriliyor

21.06.2017 - 17:51 | Son Güncellenme:

.

Sarıgölde İklime Uygun Üzüm Fidanı Yetiştiriliyor

MANİSA (AA) - Sarıgöl ilçesinde, çevre iklimine uygun, piyasa değeri olan yedi çeşit üzüm fidesi yetiştirilerek çevre illere gönderiliyor.

Haberin Devamı

Emekli Ziraat Teknisyeni Muzaffer Özkan, yaptığı açıklamada, çevre illere yetiştirdikleri iklime uygun üzüm fideleri gönderdiklerini söyledi.

Sarıgöl ve çevresinde özellikle sultaniye üzümün ön planda olduğunu ve sultaniye üzümlerin yanında çekirdekli sofralık üzüm türlerinin de bulunduğuna dikkat çeken Özkan, şöyle konuştu:

"Bunların da yaygınlaşmasında yarar var. Yağmurlama sistemli iki büyük serada yedi çeşit üzüm türünü tüplü fidanlarını yetiştirdim. Gripson, Antep karası, Red Gollobe, Trakya ilk Eren, Sultaniye, Tomson, Alfanso türlerini tüplü fidan olarak yetiştirdim. Bu üzümlerin her zaman piyasası olmaktadır."

Her yıl 300 bin adet yedi tür üzüm fidanın bin 500 dekarlık alana dikiminin yapıldığını belirten Özkan, "Antalya, Aydın, Muğla, Denizli illerinden talepleri karşıladığım gibi Manisa ve ilçelerinde de sağlıklı fidanlarım dikilmektedir. Tüplü üzüm fidanlarının 12 ay süre içinde dikimi yapılmakta. Fidanlar toprakla buluşur buluşmaz kökleri çalışmaya başlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Özkan, Sultaniye üzümlerin yaş ve kuru olarak değerlendirildiği gibi diğer türlerin de yaş olarak satıldığını kaydetti.