Kars Sarıkamaş'tan Çanakkale'ye Sarıçam Fidanı

Sarıkamaş'tan Çanakkale'ye Sarıçam Fidanı

24.02.2017 - 19:55 | Son Güncellenme:

.

Sarıkamaştan Çanakkaleye Sarıçam Fidanı

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde, "Geleceğimiz için ben de varım" projesi kapsamında toplanan sarıçam fidanları, Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl etkinliklerinde oluşturulacak "Milli Hatıra Ormanı" için Çanakkale'ye gönderildi.

Haberin Devamı

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale ve Kepez Belediyesi, Kepez Atatürk İlkokulu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale Ziraat Odası Başkanlığı ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen "Geleceğimiz için bende varım" projesi kapsamında 18 Mart 2017 Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden gelecek fidanlarla "Milli Hatıra Ormanı" oluşturulacak.

Çanakkale'de oluşturulacak hatıra ormanı için Kars'ı temsilen Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık şefliğinden 1,5 metre boyunda 5 yaşında Sarıkamış orjinli Sarıçam fidanı, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Çanakkale'ye gönderildi.

Fidanlık Şefi Fatih Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kar altında bulunan sepetli fidanların içinden seçtikleri bir fidanı Çanakkale'ye gönderdiklerini ifade ederek, şu bilgileri aktardı:

Haberin Devamı

"Yurdumuzun doğusunda şehitler diyarı ilçemiz Sarıkamış'tan, batısındaki şehitler diyarı Çanakkale'ye fidan gönderdik. Gelecek nesillerimiz için milli bilinç oluşturmak hepimizin görevidir. Bu vatan için canları feda eden aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun." diye konuştu.