Gündem Sarraf, yalan söylediğini itiraf etti

Sarraf, yalan söylediğini itiraf etti

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

New York’ta yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile birlikte yargılandığı davada tanık olan Rıza Sarraf’ın, 5’inci duruşmada çapraz sorgusu yapıldı.

Sarraf, yalan söylediğini itiraf etti

Hakan Atilla’nın avukatı Cathy Fleming, ‘Ben Hakan Atilla’nın avukatıyım, ekibimizle birlikte onu savunuyoruz. Siz Atilla’nın avukatları ile görüşmeyi reddettiniz mi?’ diyerek, Sarraf’a sorularını yöneltmeye başladı. Sarraf, ‘Evet, Hakan Atilla’nın avukatları ile bir araya gelmeyi reddettim’ diye yanıtladı.
‘ABD’de hapisten çıkmanın en hızlı yolunun yalan söylemek’ sözlerinin kendisine ait olduğunu kabul eden Sarraf, başsavcılık ile işbirliğine başladığından bu yana yaşam standartlarının yükselip yükselmediği sorusuna ‘ne demek istiyorsunuz anlamadım’ yanıtı verdi. Fleming’in ‘Artık Brooklyn Metropolitan Cezaevi’nde değilsiniz. Orası rahatsız değil miydi?’ sorusuna, ‘Çok da kötü değil’ karşılığını verdi.
Savcıyla işbirliği
Tutukluyken hapisten çıkmaya çalıştığını doğrulayan Sarraf, bunun için kefaletle serbest kalma girişiminde bulunduğunu, kabul edilmediğini ifade etti. Sarraf, savcılıkla işbirliği karşılığında Atilla da dahil bazı kişiler için savcılığa işine yarayacak bilgileri kendileri ile paylaşmak üzere anlaşma yaptığını kabul etti. Sarraf, ‘Atilla ve başkalarının soruşturulmasında fayda sağlayacak sözü verdiniz mi?’ sorusunu ‘Bilgi vereceğim, doğrudur’ diye yanıtladı.

Haberin Devamı