Gündem Savaş uçakları yıldırım gibi havalandı! 4 dakika sürdü

Savaş uçakları yıldırım gibi havalandı! 4 dakika sürdü

25.11.2016 - 11:33 | Son Güncellenme:

TSK, bu sabah El Bab'da gerçekleşen harekatın dört dakika sürdüğünü duyurdu. Genelkurmay, sabah yaptığı açıklamada da yedi hedefe hava harekatı yapıldığını ilan etmişti.

Savaş uçakları yıldırım gibi havalandı 4 dakika sürdü

Türkiye'nin Suriye'ye sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı'nda geceden bu yana Türk jetleri bombardıman yapıyor.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde açıklama yapan Genelkurma Başkanlığı, gece boyunca IŞİD'e ait yedi hedefe hava harekatı yapıldığını duyurdu. Açıklamada iki karargah binası, bazı mevziler ve cephaneliğin vurulduğu belirtildi.

Genelkurmay bu açıklamadan iki saat sonra yeni bir duyuru daha yaptı. Bu kez "El Bab bölgesinde 07.43-07.47 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş, DAEŞ Terör Örgütü'ne ait olduğu tespit edilen binalar imha edilmiştir" denildi.

İKİ GÜNDE BEŞ ŞEHİT

Üçüncü ayını dolduran sınır ötesi harekatta, dün ve bugün beş asker şehit oldu. Dün şehit düşen üç askerin Suriye savaş uçakları tarafından hedef alındığını duyuran Türkiye, Şam rejimini suçladı.

Haberin Devamı

Bugün sabah yapılan ilk Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, bir askerin daha çatışmalarda şehit olduğu yer aldı.

Şimdiye kadar harekatta şehit olan asker sayısı 18.

SONRAKİ HEDEF MENBİC

Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ve özel birlikler, IŞİD için kritik önemdeki El Bab kentini kuşatmış durumda. Kentin çok kısa sürede düşmesi bekleniyor.

24 Ağustos'ta Cerablus'a girilmesiyle başlayan sınır ötesi harekatta kısa sürede batıdaki Azez'e ulaşıldı ve doğu-batı hattı IŞİD'den temizlendi. Ardından sınırın 30 kilometre güneyine kadar inildi ve El Bab kuşatıldı.

Bu dönemde, Türk askerleri ve ÖSO güçleri, IŞİD'in yanı sıra PKK'nın Suriye uzantısı YPG güçleriyle de çatıştı. Yaz mevsiminde Menbic'in IŞİD'den temizlenmesiyle kente yerleşen YPG unsurları, Türkiye'nin uyarılarına rağmen Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmedi.

Türk ordusunun El Bab'dan sonraki hedefi Menbic. Türkiye Cumhurbaşkanı Recpe Tayyip Erdoğan, hafta içinde yaptığı açıklamada Menbic'e ilerleneceğini resmen ilan etti.

Yazarlar