Gündem Savaştan kaçtılar lincin içine düştüler

Savaştan kaçtılar lincin içine düştüler

17.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor.

Savaştan kaçtılar  lincin içine düştüler


Kahramanmaraş’ta önceki gece kimliği belirsiz iki kişi tarafından Suriyelilere ait park halindeki otomobile saldırı düzenlendi. Hasar gören otomobilde parmak izi çalışması yapan polis, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen iki şüpheliyi gözaltına aldı. Abdülhamithan mahallesinde ise gece saatlerinde Suriyelileri protesto için toplandığı ileri sürülen 17 kişi gözaltına alındı.
Polis, iki gün önce kent merkezinde yürüyüş yapan ve Suriyelilere ait araç ve iş yerlerine zarar vererek polise taş atanlardan sekiz kişiyi, fotoğraf ve kamera görüntülerinden tespit ederek gözaltına aldı. Böylece toplam 27 kişi gözaltına alınmış oldu. Gaziantep’te de Suriye plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan dört kişilik Aydoğan ailesine çarptı. Kazada 54 yaşındaki Güneş ile 5 yaşındaki kızı Betül Aydoğan yaralandı. Kazanın ardından vatandaşlar, otomobilin camlarını kırıp Suriyeli sürücüyü linç etmek istedi.
Kışanak’tan provokasyon tepkisi
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Gültan Kışanak, ABD Adana Başkonsolosluğu’nun iftar vereceği çadıra önceki akşam yapılan saldırıya tepki göstererek, “Bu büyük bir provokasyondu. Diyarbakır bunu ucuz atlattı. Bu sıradan bir protesto meselesi değildir. Sokakta insanları satırlarla doğrama girişimidir” dedi.

Haberin Devamı

‘Oyuna gelmeyin’

Gaziantep’te yaşananlar AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin tarafından Twitter’dan kınandı. Şahin, “Gaziantep’te Suriyeli muhacir kardeşlerimizin araçlarına düzenlenen saldırıyı nefretle kınıyorum.”