Gündem Savcı Öz ve Kara Gürcistan’a gitti

Savcı Öz ve Kara Gürcistan’a gitti

11.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Haklarında dün yakalama kararı çıkarılan 3 savcıdan Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın önceki gece yarısı Gürcistan’a gittiği ortaya çıktı

Savcı Öz ve Kara Gürcistan’a gitti

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yakalama kararı için talepte bulundu. Mahkeme akşam saatlerinde kararı çıkarırken, Öz ve Kara’nın Sarp Sınır Kapısı’nda önceki gece yarısı Gürcistan’a yasal yollardan giriş yaptığı belirlendi. Öz ve Kara’nın Başsavcılığın yakalama talebinden önce yurt dışına çıkması, akıllara “Bu talepten önceden haberleri var mıydı?” sorusunu getirdi. Yüzgeç’in ise nerede olduğu bilinmiyor.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) başta eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz olmak üzere 17-25 Aralık savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile ilgili önce görevden uzaklaştırma daha sonra da meslekten ihraç kararı vermişti. HSYK Başmüfettişliğince haklarında soruşturma yapılan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturması savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in dosyaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.

Karar çıktı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, dün Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, şüphelilere atılı suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller oluşması, şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphenin bulunması gerekçesiyle 3 savcı hakkında tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesini istedi.
Talepleri ve delilleri değerlendiren mahkeme, akşam saatlerinde eski savcılar Öz, Kara ve Yüzgeç ile ilgili tutuklanmaları amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca dosyayla ilgili gizlilik kararı aldı.
karılan yakalama kararı sonrasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Öz, Kara ve Yüzgeç’in bulunarak, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmeleri için yazı yazıldı.
Yapılan araştırma sonucu Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın önceki gece Gürcistan’a gittiği tespit edildi. Öz’ün 03.46’da Karan’ın da 04.19’da çıkış yaptığı belirtildi. Bu durum ‘Öz ve Kara’nın Başsavcılığın talebinden önceden haberleri var mıydı?’ sorusunu akıllara getirdi. Nerede olduğu bilinmeyen Savcı Yüzgeç’i arama çalışmaları ise devam ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal medyadan mesaj verdi
Savcı Öz’ün twitter hasabından dün saat 21.25 sıralarında “Ortalık kan gölüne dönmüş vatan sevgisinden yoksunlar dershane, kreş, basmayı görev biliyor. Terörle mücadelede sıfır performans gösterdiler. Terörle mücadele etmiş hakim, savcı, polis tutuklatanlar, şehitlerden akan kandan göz yaiından sorumlusunuz. Milletin kanından siyaseti bırakın” mesajı paylaşıldı.