Seda Sayan

  • İsim
    : Seda
  • Soyad
    : Sayan
  • Mesleği
    : Şarkıcı
  • Doğum Tarihi
    : 30.12.1961
    1961-12-30
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk şarkıcı, dizi oyuncusu ve televizyon sunucusudur. Türkiye'nin ilk haftalık kadın dergisi olan Seda Magazin'in editörüdür.
 
Özel hayatı
1978 yılının Ağustos ayında sahne alabilmek için mahkeme kararıyla yaşını büyüterek doğum tarihini 4 Ocak 1959 olarak değiştirdi. Mayıs 1987'de ilk eşi Rıdvan Kılıç'la evlenen Seda Sayan, Aralık 1987'de boşandı. 1990 yılında evlendiği ikinci eşi Sinan Engin'den 1995 yılında boşandı. Bu evlilikten Oğulcan adında bir oğlu dünyaya geldi. Mahsun Kırmızıgül ile üç yıl süren bir birliktelik geçirdi. Üçüncü eşi Soner Yapcacık'la 25 Ağustos 1998'de evlendi ve Ocak 1999'da boşandı. Dördüncü eşi Tuncak Kıratlı ile Nisan 2000'de evlendi ve Ocak 2001'de boşandı. Futbolcu Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan Şükür ile 2004 yılında evlendi ve bir yıl sonra boşandı. Türkücü Nihat Doğan ile nişanlanıp evliliğin eşiğinden dönen Seda Sayan, Türk halk müziği sanatçısı Onur Şan'la 1 Şubat 2008 tarihinde Çırağan Sarayı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılan nikâhla evlendi. Seda Sayan ve Onur Şan Şubat 2010 tarihinde boşanmışlardır.
 
Şarkıcılığa düğün salonlarında başladı. Sonra uvertür olarak küçük gazinolara geçti. Sevgilisi organizatör Turgut Akyüz'ün Stardust kulübünde assolist oldu. Uzun süre "b" sınıfı gazinolardan Gülizar'da assolistlik yaptı. Dönemin büyük assolistlerin çok yüksek ücret taleplerine kızan Fahrettin Aslan tarafından, Harika Avcı'yla birlikte bir süre ders aldırılıp dönemin en büyük gazinosu Maksim'e assolist olarak çıkarıldı. Böylece ilk kez ciddi müzik eğitiminden gelmeyen assolistler dönemi başladı. Fahrettin Aslan'a Seda Sayan'ı tavsiye eden film yapımcısı Türker İnanoğlu'ydu.
 
Diskografi
Albümler
1985: Anılarım
1987: Seda Sayan'la Başbaşa
1989: Seviyor musun?
1990: 80'li Yıllar (Nejat Alp ile birlikte)
1990: Ya Benim Olursun
1991: Git Demesi Kolay
1992: İşte ... Seda Sayan
1993: Yeter ki İste
1994: Vız Gelir Her Şey
1996: Ah Geceler
1997: Sensizliğe Yanarım
1999: Ben Sana Demedim mi?
2001: Var Mısın?
2004: Sıkı Sıkı
2005: Bebeğim
2007: Gecelerce Ağlarsın Unutma
2009: Aşkla
2012: Seda Sayan 2012
Single'lar
2011: İftira
2012: Yağmur Altında Eriyorum
 
TV programları
Seda - Osman Show, Kanal 6
Yılbaşı Özel, ATV (31 aralık 1994)
Yetiş Bacım, TGRT
Mahalleler Yarışıyor, TGRT (2000)
Sabah Sabah Seda Sayan, Kanal D (2001-2006)
Seda Sayan ile Şans Kapısı, Kanal D (2004)
Sabahların Sultanı Seda Sayan, Kanal D (2006-2009)
Susma, Kanal D (7 eylül 2009)
Yalnız Değilsiniz, Kanal D (5 ekim 2009 - 27 kasım 2009)
Sabahın Sedası, Show TV (3 mayıs 2010 - 24 haziran 2011)
Sultan-ı Beyaz, Beyaz TV (15 ağustos 2011 - 28 ekim 2011)
Beyazın Sultanı, Beyaz TV (31 ekim 2011 - 13 temmuz 2012)
Seda Sultan, Tv8 (1 ekim 2012 - 5 temmuz 2013)
Kaynana Gelin Seda'ya Gelin, Kanal D (30 aralık 2013)
Ödülleri
3. Kral TV Video Müzik Ödülleri Arabesk/Fantazi En İyi Bayan (Ah Geceler)
4. Kral TV Video Müzik Ödülleri Arabesk/Fantazi En İyi Bayan (Yalanım Yok)


Seda Sayan biyografisi

Seda Sayan kimdir?

Seda Sayan 30.12.1961 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Seda Sayan kaç yaşındadır?

Seda Sayan 30.12.1961 tarihinde doğmuş olup 56 yaşındadır.

Seda Sayan ne iş yapar?

Seda Sayan Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Seda Sayan nerelidir?

Seda Sayan Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
    ©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.