Ekonomi Sedyeden çaydanlığa 4 ürüne Turquality Ödülü

Sedyeden çaydanlığa 4 ürüne Turquality Ödülü

23.10.2008 - 01:27 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul’da bir moda ve tasarım merkezi oluşturma yolunda çok önemli adımlar atıldığını söyledi.

Sedyeden çaydanlığa 4 ürüne Turquality Ödülü

Turquality programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğiyle düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”, Bakan Tüzmen’in de katıldığı törenle sahiplerini buldu.
Tüzmen, “Özellikle böylesi bir dönemde bizim moda, markaya ağırlık vererek dünyada yaşanan sıkıntıları Türkiye için bir fırsat unsuru haline getirebilmek için farklı fikir ve tasarımları ortaya koymamız lazım” dedi.
Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve Turquality Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız, ödül çalışmasının maliyetinin Turquality tarafından üstlenildiğini, bu iş için Turquality bütçesinden 550 bin euro ayrıldığını bildirdi. Törende ön elemeyi geçen 293 endüstriyel tasarım ve 24 kavramsal proje sergilendi.

Ayrılabilir buzdolabı da var
“Turquality Tasarım Ödülü” 4 ürüne layık görüldü. Bu ürünler Airfel Kalekumanda Universal klima kumandası, Tautmann TT X-Ray WT SS hasta transfer sedyesi, Jumbo 6500 çaydanlık takımı ve Arçelik Divide and Cool buzdolabı-bölünebilir soğutma teknolojisi ürünleri. Değerlendirmeye alınan 293 üründen 39’u “İyi Tasarım Ödülü”, 11’i ise “Üstün Tasarım Ödülü” ile derecelendirilirken, “Kavramsal Tasarım Ödülü”nü Triton Uyarı ve Kılavuz Sistemi projesi kazandı.