Gündem Sefaköy’de provokasyon korkusu var

Sefaköy’de provokasyon korkusu var

17.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sefaköy’e bağlı Kemalpaşa Mahallesi Erkin Sokak’ta önceki gece yaşanan taşlı, sopalı, bıçaklı kavganın detayları gün yüzüne çıkmaya başlarken, mahalledeki gergin bekleyiş sürüyor.

Sefaköy’de provokasyon korkusu var

Çevik Kuvvet ekiplerinin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı mahallede kavgaya karışan her iki taraf, yaşanan olayların büyümesinden ve olası provokasyondan endişe duyduklarını dile getirdiler.

Çelebi mekik dokuyor
Olayların yatışması için iki gündür Erkin Sokak’ta temaslarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi kavgalı tarafları sakinleştirip, barıştırmak için adeta mekik dokuyor. Yaşanan kavganın siyasi çatışmaya dönüştürülmek istenmesinden endişe duyduğunu dile getiren Çelebi, “Bugüne kadar dernek üyeleri ile Karadenizli mahalle sakinleri arasında herhangi bir sürtüşme, husumet yaşanmamış. Her iki tarafından kendileri dışındaki bir meseleden aralarında kavga çıkıyor. Endişemiz olayların etnik kavgaya dönüştürülmesi” dedi.

‘Aramızda husumet yok’
Dernek binasında konuştuğumuz sosyalist görüşe sahip İşçilerin Birliği Derneği üyeleri ise, uyuşturucu çetelerine karşı halkı bilinçlendirmek için çalıştıklarını, bazı mahalle sakinlerinin yok yere kavgaya alet olduğunu belirttiler. 24 saat boyunca dernekte bekleyişe devam eden gruptan İpek Bozkurt, “Esnaf ve mahalle sakinleriyle aramızda husumet bulunmuyor. Mahalleye dışarıdan gelen çeteler insanları provoke edip kavganın büyümesine neden oldu” dedi.
Yılmazlar Tekstil’in sahibi Ali Yılmaz ise “Durduk yere bize laf atıp olay çıkardılar. Uyuşturucu çeteleri işin bahanesi. Siyasi davalarını yaymak istiyorlar. Mahallemizde siyasi propaganda yapılmasından rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

Yazarlar