Yozgat Şehir Hastanesi Acil Servisi, Hastalara Anında Yetişecek

Şehir Hastanesi Acil Servisi, Hastalara Anında Yetişecek

07.12.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

.

Şehir Hastanesi Acil Servisi, Hastalara Anında Yetişecek

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Yozgat Şehir Hastanesi’nde son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılan Acil Servis, hastalara ‘Hızır’ gibi yetişecek.
Türkiye’de açılacak olan ilk şehir hastaneleri arasında yer alan Yozgat Şehir Hastanesi’nin Acil Servisi, son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılıyor.
3 bin 906 metrekarelik alanda hizmet verecek olan Acil Serviste; ambulans girişi, çocuk acil, yetişkin acil girişleri ayrı planlanıyor. Yozgat Şehir Hastanesi Acil Servisi içerisinde triaj (hasta öncelikli sıralama) uygulanacak ve hastanın aciliyetine göre sınıflandırılma yapılacak. Hasta yeşil, sarı, kırmızı alanlarda tedavi görecek. Ayrıca acil servis içerisinde laboratuar, tomografi, doppler ultrasyon, dijital röntgen, acil ameliyathane, hasta yakınları için kafeterya, çocuklar için oyun alanının yanında ameliyathaneye direk çıkan asansör de bulunuyor. Obez hastalar için, hasta güvenliği açısından obezite sedyelerde acil girişlerinde hazır vaziyette bulundurulacak.
Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, “Acile gelen hastamıza ‘Hızır’ gibi yetişip, tedavisini en kısa zamanda yapacağız. Şehir Hastanemizin yeni çalışma sistemiyle artık poliklinik hastalar, acil servisi meşgul etmemiş olacak. Yine acil servis içerisinde bulunan ameliyathanemizde, hayati tehlikesi öncelik arz eden, dakikaların önemli olduğu vakalarda hastalarımızın ameliyatlarını acil servis içerisinde bulunan ameliyathanede yapacağız” dedi.

Yazarlar