Gündem Şehir trafiğini havaya uçuracak!

Şehir trafiğini havaya uçuracak!

14.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de henüz tasarım aşamasında olan ‘Şehirkopter’ sayesinde metropollerin ulaşım kâbusu bitecek. 1 dakika içinde uçuşa hazır hale gelen araç için finansal destek aranıyor.

Şehir trafiğini havaya uçuracak

İngiltere’de yaşayan Eduardo Galvani tasarladığı Fly Citycopter (Şehirkopter) ile trafik sorununa çözüm buldu. Henüz tasarım halinde olan ‘Şehirkopter’ trafiğin bir kısmını havaya taşımayı amaçlıyor. Helikopterden daha küçük olan araçla Paris-Londra arasını 2 saat içinde kat etmek mümkün olacak.
Saatte 190 kilometre hıza çıkabilen ‘şehirkopter’ tam 1110 kilo ağırlında. Bir araba büyüklüğünde olan araba en fazla 3 bin 600 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Menzili 480 kilometre olan araç 95 kiloluk bagaj da taşıyabiliyor. İki kişilik şehirkopter bir dakika içerisinde uçuş için hazır hale geliyor.

‘Kirliliği önleyecek’
Jetgiller çizgi filmini anımsatan aracın ön kısmının tamamen camla kaplı olması da kullanıcılara güzel bir manzara izleme imkânı sunuyor. Galvani, “Tasarımım hava kirliliğini önlemeyi de sağlayacak. Şehirkopter elektrikli motorlarla çalışıyor. Güneş panelleriyle şarj oluyor. Bu sayede havayı kirletmiyor” dedi. Galvani ayrıca, şehirkopteri tasarlarken, tasarımın hayranlarından da yardım aldığını söyledi.
Tasarımcı aracın dış görünümü konusunda şehirkopterin üretilmesini hevesle bekleyen tasarım meraklılarına da danıştı. Galvani bu sayede normal helikopterlerden daha yumuşak bir tasarıma sahip bir araç üretmeyi başardığını dile getirdi. Otomatik pilotta da çalışabilen şehirkopter finansal destek sağlanması durumunda üretilecek.