Ankara "Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz" Projesi

"Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz" Projesi

18.10.2017 - 09:29 | Son Güncellenme:

-Ümraniye Belediyesi, proje kapsamında üniversiteye hazırlanan 40 öğrenciyi Edirne'ye gönderdi

Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 15 Eylül-26 Kasım tarihleri arasında 81 ilde hayata geçirdiği "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında üniversiteye hazırlanan 40 öğrenci, Ümraniye Belediyesi'nce Edirne'ye gönderildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre gençlerin,dostluk ve arkadaşlık ortamı kurması, akran eğitimi alması ve sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi ile Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan 17-19 yaş aralığındaki 40 öğrenci, belediyenin kursiyer hocaları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen rehberler eşliğinde ücretsiz olarak Edirne’ye gitti.

Öğrenciler, Edirne’de başta Mimar Sinan’ın yaptığı ustalık eserim dediği Selimiye camiini sonrasında ise kentin tarihi yerlerini rehberler eşliğinde gezerek bilgi aldı. Öğrenciler, bugüne kadar hep internette gördükleri Selimiye camisini ilk kez, yakından görme ve gezme fırsatı buldu.

Yazarlar