Gündem Şehit amcasının yanına gömüldü

Şehit amcasının yanına gömüldü

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de şehit olan Denizlili Uzman Çavuş Burhan Acar, 17 yıl önce şehit olan amcası Süleyman Acar’ın yanına defnedildi. Acar’ın, amcası şehit olduğu için askerlik mesleğini seçtiği öğrenildi

Şehit amcasının  yanına gömüldü

Tunceli Aliboğazı’nda teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan iki asker Elazığ’daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Gaziantepli Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yakup Özel’in (24) cenazesi, Şahinbey, Oğuzlar Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Nakıpoğlu Camii’ne getirildi. Şehidin babası Yücel, annesi Sevil ve kardeşleri ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin kepini takarak törene katılan ağabeyleri “Senin hakkını nasıl öderdim?’ diyordun. Ödedin kardeşim. Helali hoş olsun, işin gücün rast gelsin. Sen vatanın için şehit oldun. Ciğerimi parçaladılar, vatanımı parçalayamadılar” diye ağıt yaktı. Bekar olan ve TSK’da 2 yıldır görev yapan Özel Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Binler uğurladı

Denizlili Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar da (22), yağmur altında binlerce kişitarafından son yolculuğuna uğurlandı. 17 yıl önce amcası Süleyman Acar şehit düştüğü için askerlik mesleğini seçen Acar’ın babası Murat Acar, annesi Ayşe Acar, kardeşi Mehmet Acar ile şehidin adını aldığı dedesi Burhan Acar’ın da aralarında bulunduğu yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Acar’ın feryadı yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi Asri Mezarlık’ta şehit amcası Süleyman Acar’ın kabrinin de bulunduğu Anıt Şehitliği’nde toprağa verildi.

Yazarlar