Gündem Şehit babası: Kürdüm ama milliyetçiyim

Şehit babası: Kürdüm ama milliyetçiyim

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün şehit olan polis memurları Hilmi Bardakçı (41), Hasan Aslan (34) ve Sabri Altınbaş (33), dün gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit babası: Kürdüm ama milliyetçiyim

Şehit polislerden Altınbaş’n Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düştü. Oğlunun şehit haberini alan baba Zeki Altınbaş, “Vatan sağ olsun. Oğlum terör konularından hiç bahsetmezdi. ‘Siz rahat edin ben burada iyiyim’ derdi” ifadesini kullandı. Özel Harekat polisi Altınbaş’ın izne geldiği memleketi Düzce’den dört gün önce görev yaptığı Silopi’ye dönerek görevine başladığı, evli ve dört aylık bebeğinin olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bardakçı’nın Adana’nın Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki evine de acı haber önce gece ulaştı. Kapıyı açınca Emniyet yetkililerinden oluşan heyet, sağlık görevlileri ile ambulansı gören polis eşi Havva Bardakçı, gözyaşlarına boğuldu. 8 yaşında kız ve 10 yaşında erkek çocuğu bulunan ve 13 yıllık hayat arkadaşının şehit olduğunu anlayan Bardakçı, “Hayır söylemeyin. Duymak istemiyorum” diyerek feryat etti. Şehidin ağabeyi İbrahim Bardakçı ise “Gideceği zaman bir ay daha izin almasını önerdik. Bana ’Arkadaşlarımı yalnız bırakamam, dönmem lazım. Ben şehit olmaya gidiyorum’ dedi. Dün de şehit oldu” diye konuştu. Bardakçı’nın cenazesi, Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ayakta durmakta zorlanan Havva Bardakçı, “Ağlamayacağım, kimseyi sevindirmeyeceğim” dedi.


Birlik mesajı

Şehit Aslan’ın Gaziantep’teki baba ocağına da acı haberi, emniyet yetkilileri verdi. 6 yıllık polis memuru olan ve son 2 yıldır Silopi’de görev yapan şehit Aslan’ın babası Mehmet Aslan, kendisinin Kürt olduğunu, vatanını çok seven milliyetçi bir insan olduğunu vurgulayarak “Vatanımızın birlik ve beraberliği olsun. Türk milletinin kardeş olarak hep birlikte yaşamasını istiyorum. Kürt asıllıyım ama milliyetçi bir insanım. Bu vatanı çok seviyorum. Allah vatanımıza birlik, beraberli, dirlik versin” dedi.

Aslan için dün memlekete Gaziantep’te düzenlenen cenaze töreninde şehidin çocukları 5 yaşındaki Berfin ve 1,5 yaşındaki Baran ile eşi Selvi Aslan, babalarının tişörtünü öpüp kokladı. Aslan’ın eşi Selvi Aslan, “Ben sensiz ne yapacağım” diyerek gözyaşı döktü. Silopi’ye 3 yıl önce tayini çıkan Aslan’ın şark görevi bitmesine rağmen, Kürtçe bildiği için Silopi’de kaldığı öğrenildi.