Gündem Şehit Başçavuş oğlunu göremedi

Şehit Başçavuş oğlunu göremedi

23.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan operasyonda ‘kaza sonucu’ şehit olduğu belirtilen Başçavuş Halit Avcı’nın, 15 gün sonra doğacak erkek çocuğu dünyaya gelmeden babasız kaldı...

Şehit Başçavuş  oğlunu göremedi

‘Şah Fırat’ operasyonunda kaza sonucu şehit olan 34 yaşındaki Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın, Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Gürgenağaç mahallesindeki baba evine ateş düştü. Avcı’nın eşinin 15 gün sonra bir erkek bebek dünyaya getireceği öğrenildi.
Fatma ve Mustafa Avcı çiftinin dört çocuğundan üçüncüsü olan Astsubay Halit Avcı’nın şehit düştüğü haberi ailesini yasa boğdu. 17 yıllık asker olan ve Genelkurmay Foto Film Merkezi’nde görev yapan Astsubay Halit Avcı’nın eşi Şöhret de hamile ve 15 gün sonra bir erkek bebek dünyaya getirecek. Şehit babası Mustafa Avcı, gece olayı duyduklarını ancak bilgi alamadıklarını anlattı. Oğlunun Ankara’da oturduğunu belirten Mustafa Avcı, “Sabah komutanlar geldi, acı haberi verdi” dedi. Mustafa Avcı, şöyle devam etti:
‘Her pazar arardı’
“Suriye’ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. Engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun. Komutanlar tank kapağının düşüp başına çarptığını söylüyor. Cumhurbaşkanı da aradı, Başbakan da... Kalp masajı da yapmışlar ama kurtaramamışlar. 16 yıllık askerdi oğlum. 3 ay önce buradaydı. Her pazar günü beni aramazsa, mutlaka anasını arardı. Bu pazar arayamadı, acı haberi geldi. Mart ayında ilk çocuğu dünyaya gelecekti” dedi.
Halit Avcı’nın annesi Fatma Avcı da oğlunun şehit düştüğü haberiyle yıkıldı. Fatma Avcı, “Doğacak oğlunu göremeyecek” diye gözyaşı döktü.
Anadolu Ajansı, şehit Avcı’nın A.A. Haber Akademisi’nin Genelkurmay Başkanlığı Foto Film Merkezi Komutanlığı personeline verdiği “Görsel Teknikler” eğitimine katıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Cenazesi baba ocağında

Şehit Başçavuş Avcı’nın cenazesi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından getirildiği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türk bayrağına sarıldıktan sonra cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havaalanı’na götürüldü. Buradaki askeri törenin ardından Avcı’nın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri uçağıyla memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine gönderildi.