Bingöl Şehit Halisdemir'in Portresini Yaptılar

Şehit Halisdemir'in Portresini Yaptılar

07.06.2017 - 16:24 | Son Güncellenme:

Bingöl İMKB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Halisdemir'in portresini zift, mermer tozu ve yağlı boya kullanarak yaptı

Şehit Halisdemirin Portresini Yaptılar

BİNGÖL (AA) - Bingöl İMKB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Ömer Halisdemir'in portresini zift, mermer tozu ve yağlı boya kullanarak yaptı.

Haberin Devamı

Bingöl Merkez İMKB Anadolu Lisesi resim öğretmeni Hakan Saçma, yıl içerisinde öğrencilerle yaptıkları resimleri Sanat Sokağı'nda sergiledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin tarafından açılışı yapılan resim sergisinde, en çok dikkat çeken tablo ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Ömer Halisdemir'in zift, mermer tozu ve yağlı boya kullanılarak yapılan tablosu oldu.

Öğrencilerle yaklaşık 6 aylık bir çalışmayla sonucunda yapılan resimlerin sergilendiğini anlatan resim öğretmeni Saçma, sergi gelirini maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bağışlayacaklarını söyledi.

15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere anlatmak için şehit Halisdemir'in portresini yaptıklarını ifade eden Saçma, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu resimlerimizde farklı bir teknik kullandık. Sergide yer alan eserler ağırlıklı olarak zift ve mermer tozu kullanılarak yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir'in portesini de öğrencilerimle titizlikle yaptık. Böyle bir kahramanın portresini de zevkle yaptık."