Gündem Şehit polisin cenazesinde müftü beddua etti!

Şehit polisin cenazesinde müftü beddua etti!

17.07.2016 - 13:05 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Gülhan'ın cenazesi, memleketi Çankırı'ya getirildi.

Şehit polisin cenazesinde müftü beddua etti

Şehit düşen polis memuru Hasan Gülhan'ın cenaze namazında İlçe Müftüsü Halil Karagöz, FETÖ terör örgütüne lanet yağdırdı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grub adına darbe girişiminde sırasında Akıncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'lardan darbeci askerler tarafından çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden kalabalık üzerine rasgele ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 6 çocuk babası Kazan'ın Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar (35) ve askere gitmeye hazırlanan Ömer Takdemir (20) son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze namazında İlçe Müftüsü Halil Karagöz, FETÖ terör örgütüne lanet yağdırdı.

Askeri darbe girişimi sırasında Kazan'daki Akıncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan uçakları engellemeye çalışan yaklaşık 8 bin Kazanlı'nın üzerine, komutanlık girişindeki darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden 35 yaşındaki 6 çocuk babası Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar ile 20 yaşındaki Ömer Takdemir, kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Her iki şehidin de anne feryatları yürek dağladı.

Haberin Devamı

MÜFTÜ BEDDUA ETTİ

Muhtar Anar için Ahi Köyü'nde kılınan cenaze namazında vatandaşlar, darbecilere lanet okudu. Cenaze namazını kıldıran Kazan Müftüsü Halil Karagöz, "Tankın altına alıp ezecek kadar içinde nefret duyguları besleyen bütün vatan hainlerini, şerefsizleri, fetöcüleri paralelcileri Allah'a havale ediyoruz. Allah kahretsin. Bu şehitlerimiz sayesinde milletimiz, vatanımız uçurumun kenarından dönmüştür. Allah böyle acılarla bizleri imtihan etmesin bir daha. Biz, şehitlerimizden razıyız, Allah da razı olsun, makamları cennet olsun" şeklinde beddua etti.

Ömer Takdemir için de Yakuphasan Köyü'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Takdemir'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kazan belediye Başkanı Lokman Ertürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.