Gündem Şehit Yüzbaşı Özekin gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Özekin gözyaşlarıyla uğurlandı

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de 5 gün önce gerçekleşen terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA’da şehit düşen Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin (36), dün memleketi Muğla’nın Fethiye ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Yüzbaşı Özekin  gözyaşlarıyla uğurlandı

Dağlıca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli, evli ve 1 yaşında erkek çocuğu babası Piyade Yüzbaşı Özekin için

Şehit Yüzbaşı Özekin  gözyaşlarıyla uğurlandı
Fethiye’de tören düzenlendi. Ankara’dan uçakla Dalaman Havalimanı’na getirilen şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına alındı. Şehit Özekin’in cenazesi, helallik için evine getirildi. Şehidin eviyle karşı binanın arasına dev Türk Bayrağı asıldı. Şehidi burada 2’inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Al Çekiç ve Fethiye protokolü karşıladı. Cenazeyle birlikte eve gelen şehidin annesi Aliye Özekin, eşi Müge Özekin ve ağabeyi Murat Özekin, Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin’in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars’ı Korgeneral İsmail Metin Temel kucağına aldı. Korgeneral Temel’in tören sırasında ağlamamak için kendini zor tuttuğu görüldü.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenden sonra kılınan namazın ardından şehit Özekin, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

21 çocuk yetim kaldı

Hakkâri’de yol çalışması yapan iş makinelerini yakmaya çalışan bir grup PKK’lı teröristle girilen çatışmada şehit düşen köy korucuları 6 çocuk babası 52 yaşındaki Ömer Özbiçen, 4 çocuk babası 36 yaşındaki Kemal Özbek ve 11 çocuk babası 53 yaşındaki Rıfat Dilce için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında dün tören düzenlendi. Törenin ardından Dilce Akalan mezarlığında, Özbiçen Yeniışık köyüne bağlı Yukarı Olukbaş Mezrasında, Özbek ise Yeniışık köyünde toprağa verildi.

DBP’li başkandan istifa

Bu arada korucuların cenaze törenine katılan Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yazarlar