Gündem Şehitlere saygı dalışı

Şehitlere saygı dalışı

19.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

1868 yılında temelleri atılan Kızılay, 1915’te önemli bir görevi yerine getirmek üzere, tüm varlığıyla Çanakkale Savaşı’nın cephelerinde yer almıştı.

Şehitlere saygı dalışı

Doktor, hemşire, hastane yada çayhaneleri ile cephe gerisinde büyük bir özveriyle çalışan, o günkü adıyla Hilal-i Ahmer Cemiyeti gönüllüleri, esir düşen askerlerimizin tedavisini üstlenmişti. Yaralı askerlerimizin kentlerdeki hastanelere sevkini sağlayan Hilal-İ Ahmer Cemiyeti’nin sergilediği kahramanca duruş tarihe geçmişti. Arıburnu ve Anafartalar bölgesinde yaralanan askerlerimizi İstanbul’a getirmek için Akbaş Limanı’nda bekleyen Hilal-İ Ahmer vapuru Halep, İngilizlerin E-11 denizaltısı tarafından 25 Ağustos 1915’de torpillenerek batırılırken, 200 askerimiz şehit olmuştu.

Haberin Devamı

Akbaş Şehitliği’nde yatan askerlerimizi ve tüm Çanakkale şehitlerini hatırlatmak üzere Türk Kızılayı ve gönüllülerin oluşturduğu Çanakkale Şehitleri Saygı Dalışı Grubu bir araya geldi. Çanakkale Zaferi 100. Yıl Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma etkinliğine Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Çanakkale Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı destek verdi.

Törende duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Daha sonra 27 kişilik dalış ekibi, Halep Vapuru’nun vurulduğu Akbaş İskelesi’nden derinlere indi.

Pankart açtılar

Dalış ekibi, “100. Yılda Çanakkale Şehitlerini Saygı ile Anıyoruz” yazılı pankart ve Türk bayrağı açtı. Su yüzeyine çıkan grup açtıkları Türk bayrağı eşliğinde Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözleriyle dalışı tamamladı.

Şehitlere saygı dalışı

Haberin Devamı

Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş su yüzeyine çıktıktan sonra Milliyet bayrağı açtı.