Gündem Şehitlerin isimleri Afrika’da yaşayacak

Şehitlerin isimleri Afrika’da yaşayacak

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fotoğrafçı Yavuz Atalay, farklı kıtalarda zorluk içinde yaşayan insanlara fotoğraf sanatıyla yardım eli uzatılabileceğini kanıtlıyor.

Şehitlerin isimleri Afrika’da yaşayacak

Yaklaşık 1.2 milyar insanın yaşadığı Afrika kıtasının en büyük sorunu susuzluğa çözüm getirmek isteyen Atalay, su bekleyen insanların fotoğraflarını çekiyor. Çektiği fotoğrafları satarak gelir elde eden Atalay, 850 milyon insanın temiz ve içilebilir sudan mahrum kaldığı kıtaya önemli bir hizmette bulunuyor. Susuzluğa bağlı kıtlıkla ölümlerin her geçen gün arttığı kıtanın su kuyularının çevresinde çektiği dramatik fotoğrafları; metro istasyonları, AVM’ler ve meydanlarda satan Atalay, topladığı paralarla yeni kuyular açtırıyor. Kenya, Somali’de açtırdığı 3 kuyusundan birine Trabzon’da şehit olan 17 yaşındaki Eren bülbül’ün adını veren Atalay, Afrin şehitlerinin isimlerinin kara kıtada yaşamasını istedi.

Haberin Devamı

3 su kuyusu açıldı

Kenya’nın başkenti Nairobi’de 3 köyün ortasında bir su kuyusu açtıran Atalay ismini de şehit Fatih Mehmethan konulmasını sağladı. Henüz 4 aylık evliyken 28 Ocak’ta şehit olan Mehmethan’ın isminin yaşaması için sosyal medya üzerinden büyük destek aldığını söyleyen Atalay, kısa sürede gerekli parayı topladı. Artan para ile aynı operasyonda şehit olan Şehit Uzman çavuş Ali Gümüş içinde Nijer’in başkenti Niame’de su kuyusu açtırdı. Yavuz Atalay, “ Afrika’dan Kadın ve Çocuk Portreleri adlı sergimden elde edilen gelirle önce Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 16 km uzaktaki köye Şehit Fatih Mehmethan ardından Nijer’de Dosso bölgesinde Şehit Ali Gümüş su kuyusunu yaptırdık. Şehit Ali Gümüş’ün eşi 7 aylık hamileydi ve biz 3’ü içinde fidan diktik. Ayrıca Türkiye’nin her yerinden bu köylere çocuklar için kırtasiye malzemesi yağdı. 2 ay sonra okulu onarmak için geleceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Şehitlerin isimleri Afrika’da yaşayacak