Gündem Şehzade İstanbul’da

Şehzade İstanbul’da

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Naz Osmanoğlu, ya da tam ismiyle Nazım Ziyaeddin Nazım Osmanoğlu, V. Mehmed Reşad’ın soyundan geliyor.

Şehzade İstanbul’da

Dünyanın çeşitli festivallerinde sahneye çıkmış bir komedyen olan Osmanoğlu, köklerinin uzandığı İstanbul’a ilk kez, üç günlük bir stand-up gösterisi için geldi. Osmanoğlu gösterisinin ilk gününde sorularımızı yanıtladı.

- Komediye nasıl başladınız ve sizi tetikleyen şey neydi?

Gösteriler yapmayı ve ilgi odağı olmayı her zaman sevdim. Üniversiteye başladığımda bununla ilgili bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Okulda tanıştığım iki arkadaşımla beraber bir skeç grubu kurduk ve skeçler yapmaya başladık. 2005’te Edinburgh Fringe Festival’a gittik ve daha sonra sürekli takip ettik.

- Osmanlı Ailesi’nin bir üyesisiniz. Stand-up gösterilerinizde Türk kültüründen etkileniyor musunuz?

Hem evet hem de hayır. Ben aslında Dubai’de büyüdüm. Benim Türklüğüm aslında babamın bana anlattıklarından geliyor. Annem İngiliz bu arada. Yarı Türk yarı İngiliz’im ve Dubai’de büyüdüm; İngiltere’de yatılı bir okula gönderildim.

- Türkiye’yle olan bağlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk kökenimle gurur duyuyorum. Benim için ve babam için çok önemli. Küçükken bana bir şey ifade etmiyordu ama hayatımın geri kalanında bu durumu anlamak için çabaladım. Daha önce Türkiye’ye hiç gelmemiştim. Babam Türkiye’ye en son iki sene önce gelmişti. Londra’daki işlerim yüzünden onunla buraya gelme fırsatı bulamamıştım. Şu an kim olduğumu ve kökenimin nereden geldiğini anlamaya çalışıyorum. Çözmem ve öğrenmem gereken daha çok şey var.

Haberin Devamı

‘Gösterilerin ahmakça kısmını babamdan aldım’

- Ailenizde komedi var mıydı? Komedi ile iç içe miydiniz?


Annemin de babamın da çok güçlü bir mizah anlayışları var ama birbirlerinden çok farklılar. Galiba gösterilerimin ahmakça ve hareketli kısmını babamdan aldım. Annem daha sarkastiktir ama onun da olaylar karşısında yaptığı yorumlar çok absürttür. Tarzımın oluşması aslında ikisinin bir karışımı. Evde her zaman bir kahkaha vardı, ya kahkaha atarlardı ya da bağırırlardı.

Yazarlar