Gündem Selam Tevhid’de 6 tutuklama

Selam Tevhid’de 6 tutuklama

15.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli olmak üzere 7 ayrı ilde düzenlenen “Paralel Yapı” soruşturmasında Merkez Valisi Ahmet Pek’in de arasında bulunduğu 17 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Selam Tevhid’de 6 tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen “Selam Tevhid’de kumpas” soruşturması kapsamında gözaltında bulunan Merkez Valisi Ahmet Pek, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk, emniyet müdürleri Ayhan Koç, Hamza Bayındır ile Kutay Karpat Eroğlu, Sabahattin Aytekin, Abdurrahman Eser, İlyas Varlı, Yusuf Özdemir, Kadir Koray Toruk, İlyas İcik, Harun Ağa, Bülent Durmuş, Zafer Karaman, Adem Eraslan ve Mustafa Karataş hakkında geçtiğimiz Çarşamba günü yakalama kararı çırakılmıştı.
Gözaltına alınan 17 kişi dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, emniyet müdürleri Hami Güney, Lokman Kırcalı ve Hamza Tosun’un da aralarında bulunduğu 9 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.Mahkemede şüphelilerin Selam Tevhid operasyonuyla bağlantılı olarak atılı suçları işledikleri ifade edildi. Şüphelilerin “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan tutuklanmaları istemi ise reddedildi.

11 kişi serbest
Mahkeme aralarında Pek’in de bulunduğu 6 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Serbest bırakılmalarına karar verilen 11 kişiden 2’si hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı getirildi.