Gündem ‘Selam verdi ve helikoptere bindi’

‘Selam verdi ve helikoptere bindi’

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında FETÖ’nün komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal’ı derdest eden Konya Muhabere Arama Kurtarma (MAK) ekibindeki sanıklardan eski Üsteğmen Hüseyin Aslanbay, ifadesini değiştirdi ve Moda Deniz Kulubü’nde komutanların kelepçelendiğini görmediğini iddia etti.

‘Selam verdi ve helikoptere bindi’

‘Üst kata çıktı’

Haberin Devamı

Bölük komutanları Binbaşı Gökhan Maldar’ın kendilerine Ünal’ın emniyeti ve korunması faaliyetinde görev yapacaklarını söylediğinin belirten Aslanbay, helikopterle Moda Deniz Kulubü’ne geçtiklerini, Ünal’ı içeride gördüğünü, sonra komutanın üst kata çıktığını, bir daha da görmediğini öne sürdü.

FETÖ üyesi olmadığını iddia eden Aslanbay, kovuşturma aşamasındaki ifadesinde geçen “Moda Deniz Kulübü’nde 7-8 komutanı kelepçelediler, diğerleri içeride kaldı. Ben buna bir anlam veremedim” beyanını kabul etmedi, komutanların kelepçelendiğini görmediğini öne sürdü.

‘Hızlı gelişti’

Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın, “O generalleri alıp Akıncı’ya götürmeniz nasıl bir kurtarma operasyonu?” sözlerine Hüseyin Aslanbay, “Bu, 8 generalin kafasına sıkın emri değil. Gayet mantıklı bir emir” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Sanıklardan eski Astsubay Oğuz Haksal ise, Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününün yapıldığı salona girmediğini, dışarıda emniyeti tesis ettiğini anlattı.

Haksal, “Abidin Ünal, helikoptere binmek için geldi. Baş selamı verdim. Selamı alarak helikoptere bindi. Ünal ayrıldıktan sonra diğer helikopter indi. Biz de bu helikopterle ayrıldık. Önce Samandıra’ya, ardından harp okuluna indik” diye konuştu.