Gündem Selanik’te cami sürprizi

Selanik’te cami sürprizi

24.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atina’ya cami yapılması tartışmaları sürerken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun önceki günkü Yunanistan ziyaretinde cami sürprizi yaşandı.

Selanik’te cami sürprizi

Atatürk’ün doğduğu Selanik’in Belediye Başkanı Yannis Boutaris, Bakan Müezzinoğlu’na, Selanik’te eylül ayında bir camiyi Müslümanların ibadetine açmaya hazırlandıklarını ve Müslüman mezarlığı kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
Müezzinoğlu, önceki gün Yunanistan’ta bir günlük temaslarda bulundu. Müezzinoğlu, Selanik’teki Atatürk’ün Evi’ni, Yenice Vardar’da Gazi Evrenos Bey Türbesi’ni, Vergina’da Büyük İskender’in babası Philip’in mezarının bulunduğu müzeyi ve Eminzade Hacı Ahmet Ağa ve Karaferye Musalla Namazgâhını ziyaret etti.

Mezarlık da kurulacak
Daha sonra Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ile görüşen Müezzinoğlu, Yunanistan’ta mutlaka bir caminin ibadeti açılmasına yönelik talebini iletti. Müezzinoğlu, bölgede Müslümanların ibadet edeceği bir cami ve Müslüman mezarlığı kurulmasını istedi.
Boutaris ise sürpriz bir çıkış yaparak eylül içinde caminin açılmasına yönelik çalışma yapılacağını kaydetti. Boutaris, Selanik’teki tarihi Yeni Camii ve Alaca İmaret Camii’ni İslam Sanatı Müzesi yapmayı planladıklarını açıkladı.