Ekonomi Selçuk Yaşar Ödülü sahiplerini buldu

Selçuk Yaşar Ödülü sahiplerini buldu

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi ile Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı işbirliğiyle toplumsal faydayı ve geleceğin Türkiye’sini hedefleyen cesur insanların çalışmalarını kutlamak ve başarılarını tüm Türkiye’ye duyurmak amacıyla hayata geçirilen Selçuk Yaşar Ödülü, önceki akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Selçuk Yaşar Ödülü sahiplerini buldu

2019 yılı teması “girişimcilik, yenilikçilik ve inovasyon alanlarında başarılı çalışmalar yapan ve bunların sonucunda Türkiye’nin kalkınmasında veya tanınmasında önemli rol oynayan kişi ya da kurumlar” olarak belirlenen ödül, akademik kimliği ile girişimci kimliğini bütünleştiren ve genç girişimcilere ilham veren çalışmalara sahip olan bilim insanı Prof. Dr. Aytül Erçil ile sosyal inovasyon konusunda çalışmaları olan iş insanı Tekfen Holding Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’e takdim edildi.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Ece Vahapoğlu’nun üstlendiği gecede konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Selçuk Yaşar’ın hayatının mottosunu bilim, birlik, başarı kelimelerine sığdırmayı başardığını belirterek, “Bu üç kelime bugün ödüllerini vermekten gurur duyduğumuz girişimcilik, yenilikçilik, inovasyon kriterlerini karşılıyor” dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç da törene gönderdiği mesajında, “Küçük bir dükkânın avlusunda boya karıştırarak, muhterem babasının başlattığı işi, Selçuk Bey Dostum neredeyse bir imparatorluk haline dönüştürmüş ve İzmir’in en büyük, en dinamik holdingi haline getirmiştir. İzmir’de işadamı ve sanayici dendiğinde hiç şüphesiz akla Selçuk Yaşar gelir” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Erçil, ödülün anlamını şu sözlerle ifade etti:

Haberin Devamı

“İçinde bulunduğumuz bilgi çağında yeni bilgi üretmenin ve inovatif hizmetlere dönüştürmenin rekabette olmazsa olmaz hale geldiğini düşünüyorum. Katma değeri olan ürünler yapmamız lazım. Artık vakti geldi Türkiye’den de milyar dolarlık bir teknoloji şirketi çıkmalı.”

Tekfen Holding Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit ise ödül konuşmasında, “Sanayi, eğitim, sanat, spor, sosyal sorumluluk alanlarının her yönünde Selçuk Yaşar’ı buluyoruz. Sosyal sorumluluk alanını hiç ihmal etmedi. Böyle değerli, öncü bir arkadaşım adına ihdas edilen ödülü alıyorum. Gel de gurur duyma” dedi.