Gündem Selden geriye çamur ve çöp kaldı

Selden geriye çamur ve çöp kaldı

29.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artvin’in Hopa ilçesinde 5 gün önce meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin kaybolduğu sel felaketi sonrası sular çekildi, ortada çamur ve balçık kaldı

Selden geriye  çamur ve çöp kaldı

Balçıkla kaplanan mahallelerde temizlik çalışması sürerken, sel sularının ortaya çıkardığı kaçak “çöp dağı” için harekete geçen Karayolları ekipleri yaklaşık 500 kamyon çöpü kaldırma çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Hopa’da yaklaşık 1 metreye ulaşan balçıkla kaplanan Karadeniz Sahil Yolu Hopa geçişinde yol temizleme çalışması başlatıldı. Balçıkla kaplı mahalle ve köylerde çok sayıda otomobil ve kamyon kısmen toprak altında bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve selden kurtarabildikleri eşyalarını temizliyor. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden özel araçlarla gelen ekipler de dün mahallelerde temizlik çalışmaları yapmaya devam etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopterler ise karadan ulaşılamayan köylere su ve gıda maddesi taşıdı.


500 kamyon çöp

Sel ve heyelan afetinin ortaya çıkardığı çöp dağı için de harekete geçildi. Karayolları çalışanları, “Belediyelerin pisliğini biz temizliyoruz” diye yakınırken bölgeden 500 kamyon çöp çıkabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Hâlâ aranıyorlar

Sel ve heyelanda kaybolan 5 yaşındaki Taha Su, Melike Kakşi ile yeğeni 18 yaşındaki milli atlet Nejla Kakşi’yi arama çalışmaları dün de sürdü. Melike ve Nejla Kakşi’nin akrabası Murat Aslantürk, “Kayıplarımızın bu bölgede olduğu sanılıyor. Ancak çamurdan dolayı zemine ulaşamadık” diye konuştu.

53 yılın rekoru
Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, Hopa’da sel ve heyelana neden olan yağışın tüm zamanların rekorlarını alt üst ettiğini belirterek, “Şu ana kadar meydana gelen en kuvvetli yağış olarak 53 yıllık kayıtlarımıza geçti” dedi. Daha önceki rekorun 2012’de metrekareye 24 saatte düşen 338 kilogram yağış olduğunu belirten Gültekin, Hopa’da yaşanan afet sırasında ise metrekareye 6 saat içerisinde 187 kilogram yağış düştüğünü anımsattı.
AA