Gündem Selfie faciası

Selfie faciası

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kelebekler Vadisi’nde selfie çektirmek isteyen 7 aylık hamile kadın 300 metrelik uçurumdan düştü. 32 yaşındaki Semra Aysal’ın cesedinin bir yerde, karnındaki bebeğinin cesedinin ise başka bir yerde bulunduğu ifade edildi...

Selfie faciası

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektirirken dengesini kaybederek yaklaşık 300 metreden kayalıklardan düşen 7 aylık hamile Semra Aysal (32), karnındaki beğiyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen Semra Aysal, önceki gün eşiyle birlikte Kelebekler Vadisi’ni izlemek için Faralya Mahallesi’ndeki kayalık alana gitti. Karayolundan yaklaşık 10 metre aşağı inen çift, vadideki plajı gören bir kayanın üstüne çıkarak selfie yaptı. Bu arada tek başına da fotoğraf çektirmek isteyen genç kadın, eşinin fotoğrafını çektiği sırada dengesinin kaybederek, yaklaşık 300 metereden kayalıklara düştü.

2 saatte taşındı

Eşinin ihbarıyla olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), AKUT Arama Kurtarma Derneği ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nden (UMKE) görevliler sevk edildi. Kelebekler Vadisi’nde bulunan profesyonel dağcıların da yardımıyla Semra Aysal ve karnındaki bebeğin cesetleri düştüğü yerden sedyeye alındı. Karayoluyla ulaşım imkanı olmadığı için yaklaşık 2 saat taşınan ceset, denizde bekleyen bota konularak 20 dakikalık yolculuğun ardından Ölüdeniz Mahallesi’ndeki lagüne getirildi. Aysal’ın cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Haberin Devamı

‘Geçilmemesi gereken noktalar var’

SAR Arama Kurtarma Ekibi üyesi İbrahim Mete Kaplan, cesedin düştüğü alanı drone yardımıyla tespit ettiklerini söyledi. Dört farklı noktadan halatlarla cesede ulaştıklarını belirten Kaplan, “Çok üzücü bir olaydı. Anne ve bebeği ayrı yerlerdeydi. Cesetlerin ikisini toparladık ve torbaya koyduk. Kelebekler Vadisi’nde belirli yerler var, o yerlerin geçilmemesi gerekiyor. Bu olay da belirli noktalar geçilmiş bir olaydı. İnsanların tedbirli olması gerekiyor” diye konuştu. UMKE Fethiye Sorumlusu Mehmet Tufan Aydın ise operasyonun 8 saat sürdüğünü ifade etti. l MUĞLA AA