Gündem Şemdinli şehitlerine ağıtlarla veda

Şemdinli şehitlerine ağıtlarla veda

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Eren Çelik (28) Adana’nın Ceyhan ilçesinde, piyade sözleşmeli er Cumali Gür (26) Antalya’nın Manavgat ilçesinde gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğa uğurlandı.

Şemdinli şehitlerine ağıtlarla veda

Helallik alınması için ilk olarak Soysalı mahallesindeki babaevine getirilen şehit Eren Çelik’in Türk bayrağına sarılı naaşı, ardından mahalle mezarlığına götürüldü. Burada düzenlenen törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Tören sırasında şehidin tabutuna sarılan annesi Hafize, eşi Meltem Çelik uzun süre ağıt yaktı. Şehidin babası Yunus Eren’i ise Bakan Arslan teselli etti. Şehit Çelik, kılınan cenaze namazının aile mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Cumali Gür’ün Türk bayrağına sarılı naaşı helallik alınması için Kızılot Mahallesi’ndeki evine getirildi. Daha sonra düzenlenen cenaze törenine, şehidin babası Nazım ile annesi Yiter Gür, yakınları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve vatandaşlar katıldı. Şehit Gür, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.l ANTALYA/ADANA DHA

Yazarlar