Gündem Şemdinli ve Erciş’te 7 şehit, 15 yaralı

Şemdinli ve Erciş’te 7 şehit, 15 yaralı

11.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de karakola yapılan saldırıda şehit olan askerler toprağa verilmeden dün yeni acı haberler geldi. Hakkari Şemdinli’de 5 asker, Van Erciş’te bir asker ve bir korucu şehit oldu. Çukurca’da da havan mermisi isabet eden otomobilde 2 çocuk can verdi

Şemdinli ve Erciş’te  7 şehit, 15 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 asker şehit oldu. Van Erciş’teki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na patlayıcı yüklü araç ile düzenlenen saldırıda da 1 asker ve 1 korucu şehit oldu, 10 asker ve 5 korucu yaralandı. Hakkari Şemdinli Aktütün yoluna döşenen patlayıcı dün saat 12.05’te askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.
Bomba yüklü araç
Saldırıda Bakım Astsubay Çavuş Burak Erten, Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen, Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz, Er Osman Er ve Uzman Çavuş Mustafa Altınel şehit düştü.
Van Erciş’te dün gece 00.20’de Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırıda 21 yaşındaki jandarma er Eyüp Öksüz ve bir korucu şehit oldu. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada biri ağır 10 asker ile 5 korucunun da yaralandığı kaydedildi.
Şehit Eyüp Öksüz’ün cenazesi dün sabah Van’da yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ankara’ya uğurlandı.
Saldırının şiddeti de sabah ortaya çıktı. Karakolun hasar gören kısımları askerler tarafından bayraklarla kapatıldı. Çevredeki lojman ve evlerde de hasara neden olan saldırıda kullanılan bombalı aracın parçalarının karakoldan 400 metre uzağa kadar saçıldığı görüldü.
Bomba yüklü araç
Hakkari Çukurca’daki 2. Hudut Tugay Komutanlığı’na önceki gün düzenlenen terör saldırısında havan mermisinin isabet ettiği araçta 12 yaşındaki Doğan Kanat’ın ardından, 5 yaşındaki Viyan Kanat da hayatını kaybetti.
Çocukların cenazesi, Van’daki otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Narlı köyüne getirilen cenazeler gözyaşları arasında toprağa verildi.
PKK hedefleri vuruldu
Hakkari’nin Mirgesav ve Dağlıca kırsalında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK’lı terörist grubu ve sığınaklarının bulunduğu 7 hedef etkisiz hale getirildi.
Genelkurmay, Şemdinli Habeşli Üs Bölgesi’ne saldırı hazırlığındaki PKK’lı 17 teröristin öldürüldüğü çatışmanın görüntülerini yayınladı.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde metruk bir evden patlama sesi gelmesi üzerine güvenlik güçleri olay yerine gitti. Evde parmakları kopmuş halde bulunan 24 yaşındaki S.B’nin el yapımı patlayıcı hazırlarken patlamanın meydana geldiği belirlendi.
6 polis yaralandı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerince Berçen Mahallesi ile ilçe dışında bulunduğu belirlenen terör örgütü mensuplarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine, çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu, 6 polis memuru yaralandı.
Şehit korucu Kırgız Türkü

Şemdinli ve Erciş’te  7 şehit, 15 yaralı


Erciş’te şehit olan korucu Turanbeg Gürocak’ın Erciş’in Ulupamir Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Afganistan’dan 1982’de Türkiye’ye getirilerek Ulupamir köyüne yerleştirilen Kırgız Türkleri, teröre şehit vermenin hüznünü yaşadı. Gürocak’ın haberini alan Kırgız Türkleri, şehidin eviyle mahallenin girişine Türk bayrakları astı. Şehidin Şırnak’ın Silopi ilçesindende görev yapan oğlu Astsubay Şükrü Gürocak, haberi alır almaz Van’a geldi. Babasının şehadetine üzülmediğini söyleyen Gürocak, “Babam aslanlar gibi şehit oldu. Gerekirse ben de şehit olurum. Bu ayyıldız için her şeyi yaparım, uğrunda ölürüm. Vatan sağolsun” dedi.
Babaevine ateş düştü
Erciş’teki saldırıda şehit düşen Jandarma Er Eyüp Öksüz’ün Ankara Karapürçek’teki babaevine acı haberi görevliler verdi. Öksüz’ün evine ve sokağa bayraklar asılırken, şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu.