Dünya Şerifin affına tepki büyüyor

Şerifin affına tepki büyüyor

28.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, hapis cezası alan şerif Joe Arpaio’yu affetmesinin ardından Cumhuriyetçilerin tekpisi büyüdü. Cumhuriyetçi Parti üyesi Arizona Senatörü John McCain, af kararıyla ilgili “Hukukun üstünlüğüne saygıyı baltalıyor” dedi.

Şerifin affına  tepki büyüyor

Trump’ı “Kimse hukukun üstünde değildir” diye eleştiren McCain, hukukçuların da yasaları uygularken “kusursuz ve adil” olmalarının beklendiğini belirtti. Trump’ın af çıkarma yetkisine rağmen hukukun üstünlüğüne saygı göstermediğini söyleyen McCain, Şerif Arpaio’nun da, işlediği suçlara karşı herhangi bir pişmanlık beslemediğini iddia etti.
Latin kökenli vatandaşlara karşı ırkçı ve şiddet içeren uygulamalarıyla kötü şöhret kazanan Joe Arpaio, 2011’deki bir davaya ilişkin “mahkemeye saygısızlık” suçundan geçen ay hüküm giymişti. Başkanlık seçimlerinde Trump’a destek veren ve kaçak göçmenlere karşı sert uygulamaları savunan Arpaio hakkında Trump, “Arizona’yı koruyan bir Amerikan vatanseveri” diyerek af kararı çıkartmıştı.
Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Parti sözcüsü Paul Ryan, Trump’ın af kararını yanlış bulduğunu belirterek, emniyet görevlilerinin herkesin hakkına saygı ve sorumluluk göstermesi gerektiğini bildirdi.