Ankara Serik'te Hızlı Tren Bilgilendirme Toplantısı

Serik'te Hızlı Tren Bilgilendirme Toplantısı

18.01.2018 - 18:39 | Son Güncellenme:

.

Serikte Hızlı Tren Bilgilendirme Toplantısı

ANTALYA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin hızlı tren hattının geçeceği güzergahla ilgili Serik ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Serik Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın ile projenin geçeceği güzergaha ilişkin ÇED raporunu hazırlayan firmanın yetkilileri, vatandaşlara proje hakkında bilgi verdi.

Akın, projenin tanıtımıyla vatandaşların da beklenti ve görüşlerinin dikkate alındığını söyledi.

ÇED raporunu hazırlayan firma yetkilisi İbrahim Akdoğan da projeyle ilgili bilgiler verdi. Akdoğan, 6 ilden geçecek 603 kilometre mesafeli hızlı tren projesinin, 107 kilometresinin Antalya hattı olacağını belirtti.

Manavgat, Serik ve Aksu sınırlarından geçecek hat üzerinde toplam 31 tünel, 22 köprü ve 6 viyadük bulunacağını anlatan Akdoğan, bu çalışmanın 4 yıl da tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Toplantıya CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşkun, CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba ile vatandaşlar katıldı.

Yazarlar