Gündem Ses bombasının amacı sadece panik yaratmak

Ses bombasının amacı sadece panik yaratmak

03.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçiş güzergâhındaki bir binanın bahçesinde, Erdoğan’ın konvoyu geçmeden önce art arda meydana gelen iki patlamayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Ses bombasının amacı  sadece panik yaratmak

Terör ve istihbarat birimleri, patlamaların “maksatlı” ve “panik havası yaratmaya yönelik” olarak gerçekleştirildiğini belirlerken, yapılan kriminal incelemede patlamaya neden olan maddenin pet şişe içerisine tuz ruhu ve alüminyum folyo kullanılarak hazırlanan ev yapımı ses bombası olduğu tespit edildi. Ses bombalarının yerleştirildiği noktaların konvoyun geçiş güzergahına etki edecek noktada olmadığı, iki pet şişenin de konvoyun geçtiği caddeye değil, binanın yan tarafına yerleştirildiği belirlendi.
Binanın caddeyi görmeyen arka kısmında da ses bombası olarak hazırlanan patlamamış bir pet şişe daha bulundu. Olay yerinde yapılan kriminal incelemede de ses bombalarının içinde herhangi bir parça tesiri etkisi yaratacak materyal bulunamadı.
Patlamaların ardından Erdoğan’ın geçiş güzergâhının değiştirilmesine gerek görülmemesi ise olayda ilk etapta bir terör boyutunun olmadığı şeklinde yorumlandı. Kapsamlı çalışmalarını sürdüren güvenlik birimleri, ses bombalarının kimler tarafından buraya yerleştirildiğini belirmeye çalışıyor. Güvenlik birimlerinin bölgeyi gören tüm MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldığı öğrenildi.

İstihbarat uyarmış
Öte yandan istihbarat birimlerinin bir süre önce, tuz ruhu ve alüminyum folyo kullanılarak pet şişelere hazırlanan ses bombalarıyla özellikle büyük kentlerde eylemler gerçekleştirilebileceği yönünde güvenlik birimlerini uyardığı öğrenildi.