Teknoloji Siri Yaratıcılarından Büyük Sürpriz

Siri Yaratıcılarından Büyük Sürpriz

06.05.2016 - 14:35 | Son Güncellenme:

Siri ve benzeri akıllı asistanlar akıllı cihazlardan kullanıcı arayüzünü kullanma konusunda oldukça ilerlediler. Ancak görünüşe göre yeni bir rakip yolda.

Siri Yaratıcılarından Büyük Sürpriz

Siri denilince akla ilk olarak Apple gelse de aslında çoğu kişinin bilmediği bir hikayesi var. İlk olarak 2007 yılında Stanford Araştırma Enstitüsü (SRI Inc.) tarafından geliştirilen bir uygulama olarak hayatına başlayan Siri, firma Apple tarafından satın alınınca iPhone ile özdeşleştirildi. Artık iOS‘un vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda.

Haberin Devamı

Siri’nin yaratıcılarından Dag Kittlaus ve Adam Cheyer bu sefer yeni bir proje ile ön plana çıkmaya hazırlanıyorlar. Görünüşe göre Kittlaus ve Cheyer bir kaç yıldır bu proje üstünde çalışmaktalar. Viv adı verilen bu proje oldukça iddialı duruyor. Diğer akıllı asistanların aksine Viv ile amaç akıllı cihazlara dokunmadan tüm ihtiyaçların giderilmesi. Elde edilen bilgilere göre Facebook ve Google şimdiden Viv ile ilgilenmeye başlamış. Görünüşe göre geliştiriciler bu sefer tek bir firma ile anlaşmak yerine daha çok kullanıcıya ulaşmayı hedefliyorlar.

Uygulamanın bir diğer özelliği konuşulan dili algılayıp hemen network üzerinden geniş bir arama başlatarak problemin çözümünü arayabilecek. Viv‘in geliştiricileri Siri‘den daha karmaşık problemleri çözebilecek şekilde bir asistan tasarladılar. Hatta daha geniş kapsamlı bir tanıtımı ilerleyen günlerde bir endüstriyel konferansında yapacakları açıklaması yapıyor.

Haberin Devamı

Google‘ın Google Now, Microsoft‘un Cortana ve Amazon‘un Alexa isimli asistanlarından sonra Viv iddialı bir giriş yapacak gibi duruyor.

Başkandan Apple’a Ağır Suçlama