Gündem Sevgilisine fark attı!

Sevgilisine fark attı!

27.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapadokya’daki 110 kilometrelik parkuru 13.5 saatte tamamlayan Elena Polyakova, çöl maratoncusu sevgilisi Alper Dalkılıç’tan bile 1.5 saat önce yarışı bitirdi. Polyakova, ‘Onu geçtiğimi fark etmedim’ dedi

Sevgilisine fark attı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Kapadokya yöresinin muhteşem doğal oluşumları arasında süren 110 km’lik The North Face Kapadokya Ultra Trail Koşusu Rus kadın atletin büyük başarısına sahne oldu.
Kapadokya’nın dağlık ve tepelik alanlarında 3 bin 360 metre tırmanış içeren rotadaki yarış önceki gün sabah saat 07.00’de başlayarak bir gece boyunca sürdü. Yerli ve yabancı koşucular, yarış boyunca Ürgüp, Ortahisar, Göreme, Çavuşin ve Akdağ gibi bölgenin önemli köy ve kasabalarından geçti.

Gece de koştular
Gece de görülebilen parlak bantlarla işaretlenen koşu güzergahında üzerinde 10 kilometre aralıklarla yerleştirilen 9 ara istasyonda katılımcılara yiyecek ve içecek desteği sağlandı. Koşunun en yüksek noktası olan Avlağı Tepeleri’ne tırmanan koşucular Ürgüp karayoluna inerek eski Rum evlerinin ve bir kervansarayın bulunduğu Mustafapaşa’ya ulaşarak bitiş noktasına vardı. Yaklaşık 22 saat süreceği düşünülen parkurda birincilik ise beklenenden oldukça erken geldi. Çoğunluğu erkek 220 atletle yarışan Elena Polyakova 13 saat 33 dakikada yarışı tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

‘Kendimi kilitledim’
Çöl maratoncusu olan sevgilisi Alper Dalkılıç’ın bile 1.5 saat önünde bitiş noktasına gelen Polyakova, “Sadece yarışa odaklandım. Start noktasından itibaren yarışı bitirmeye çalıştım. Alper’i geçtiğimi bile fark etmedim. Duraklarda çok az peynir yiyerek devam ettim. Yarışı bitirmek için kendimi adeta kilitledim” dedi. Antarktika ve Gobi gibi dünyanın uçsuz bucaksız çöllerinde koşan çöl maratoncusu Alper Dalkılıç ise sevgilisinin başarısından büyük gurur duyduğunu söyledi.