Gündem SGK Prim Borcu Sorgulama İşlemi

SGK Prim Borcu Sorgulama İşlemi

15.04.2015 - 11:53 | Son Güncellenme:

SGK prim borç sorgulama işlemini internet üzerinden yapabilmek vatandaşlara önemli kolaylık sağlamıştır. SGK borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığını ve SGK borç sorgulama işlemini tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Prim Borcu Sorgulama İşlemi

Günümüz modern teknolojisinin hızla gelişimini sigorta hizmetlerinde en etkin şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetleri ile sigorta mükellefleri sigorta işlemlerini çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Türkiye’de sigorta hizmetlerini daha modern ve daha çağdaş bir standarda getiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda hizmete açtığı online uygulamalar vatandaşlara önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Günümüz modern çağının gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta türlerinden herhangi birisinden mükellefi olan vatandaşlara sunmakta olduğu online hizmetleri ile sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve ayrıcalıklar sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan online hizmetlerini kullanarak kolay bir şekilde sigorta mükellefleri prim borç bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri tarafından yapılması gereken sigorta prim ödemelerinde herhangi bir gecikme gibi durumlar ile karşı karşıya kalınması durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından faiz uygulamaları yapılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu yaptırımlarına gerek kalmadan prim ödemelerini yapmak isteyenler ve prim ödemesini zamanında yapmayan vatandaşlar için kurumun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulaması online web tahsilat uygulaması kullanılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulamasına kurumun yine dijital platformda yer alan resmi internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Online web tahsilat uygulaması üzerinden sigorta borcu sorgulama işlemlerini yapabilmek için ise bazı bilgilerin girilmesi gerekiyor.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmeti web tahsilat uygulamasında SGK borç sorgulama işlemi için SSK mükelleflerinin sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında yapacakları işlemi seçmeleri ve son olarak ‘SSK sicil numarası’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle sigorta prim borçlarını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. SGK borç sorgulama işleminin yanı sıra BAĞ-KUR ve GSS borçlarını da bu uygulama üzerinden sorgulama imkanı bulunuyor.

BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini web tahsilat uygulaması üzerinde yapabilmek için sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçeneğinin seçilmesi, sorgu tipi kısmında yapacakları işlemi seçmeleri ve son olarak ‘BAĞ-KUR sicil numarası’ bilgisini girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri girerek BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi online web tahsilat uygulaması üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni geçtiği Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi ile de tüm vatandaşların sosyal güvence altına alınabilmesi, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmesi ve daha pek çok farklı amaç doğrultusunda hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’na gelir seviyesine göre kademeli olarak prim ödemesi yapılması gerekiyor. GSS prim ödemesi yapmayan veya gelir tespiti yaptırmayarak en üst seviyeden GSS prim borçlanması yapılan kişiler web tahsilat uygulaması üzerinden GSS borç sorgulama işlemlerini yapabiliyor. GSS borç sorgulama işlemi için ise uygulamada sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneği ile T.C. kimlik numarasını girmeleri gerekiyor. Böylelikle GSS borç sorgulama işlemlerini yapabiliyor.

Yazarlar