Kültür Sanat Sherlock Holmes 93 yaşında yeniden okurlarla

Sherlock Holmes 93 yaşında yeniden okurlarla

03.02.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

Telif hakları kırktan fazla ülkeye satılan “Hafif Bir Akıl Tutulması”, 93 yaşındaki Sherlock Holmes’ü insani yanlarıyla anlatan bir başyapıt!

Sherlock Holmes 93 yaşında yeniden okurlarla

Bilmez miyim?” dedi Holmes gülümseyerek. Camdan dışarı bakıyordu. Pencereden görünen kırmızı ve sarı krizantemler rüzgârda sallanıyordu.

Haberin Devamı

“Rüyalarımı anılarımın yıpranmış parçaları olarak görüyorum. Hafıza kendi başına bir insanın dokusu gibi. Rüyalarsa geçmişimizin kopuk iplikleri. Eğrilip büğrülenler ana dokudan sapsa da bir tarafıyla esasına bağlı kalıyor. Belki bu acayip bir düşünce, bilmiyorum. Yine de rüyaların bir tür hafıza olduğunu düşünmüyor musunuz? Yaşadıklarımızın soyut hali olduğunu.” (Kitaptan)

Mitch Cullin, Labirent Yayınevi’nce 4 Şubatta yayımlanacak Hafif Bir Akıl Tutulması romanıyla binbir versiyonu kaleme alınan çağlarüstü dedektif Sherlock Holmes’a yepyeni bir boyut kazandırmayı başarıyor. Cullin’in romanında Holmes 93 yaşında.

Filme de uyarlanan roman, bu yaz tüm ülkelerde vizyona girecek. Berlin Film Festivali’nin de katılımcılarından biri olan filmde Sherlock Holmes rolünü, Yüzüklerin Efendi’sindeki “Gandalf” rolüyle de hatırladığımız usta aktör Ian McKellen üstleniyor.