Gündem Sıcaklıklar normalleşiyor!

Sıcaklıklar normalleşiyor!

06.07.2015 - 16:23 | Son Güncellenme:

Temmuz ayına girilmesine rağmen hala mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklar, önümüzdeki haftadan itibaren mevsim normallerinin 1 - 2 derece üzerine çıkacak Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar temmuz ayının ilk haftasından itibaren normale dönmeye başladı. Sıcaklıkların, önümüzdeki hafta mevsim normallerinin 1 - 2 derece üstüne çıkması bekleniyor.

Sıcaklıklar normalleşiyor



Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının temmuz ayının ilk haftasında artarak mevsim normalleri seviyesine yükseleceği bildirildi. Sıcaklıkların ayın ikinci haftasından itibaren ise 1-2 derece daha artış göstererek mevsim normallerinin üzerine çıkacağı aktarılan açıklamada, "Artık temmuz ayının ikinci haftasından itibaren ülkemizde yaz mevsimi etkisini hissettirecek" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Asfalt eridi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mevsim normallerine dönen sıcak hava 35 dereceye kadar ulaştı. Marmaris ve çevresindeki bazı yollarda yer yer asfalt eridi. Özellikle Marmaris’i Karacasöğüt, Çamlı, Selimiye ve Bozburun’a bağlayan yollarda asfaltın eriyerek yolun kaygan hale gelmesi araçların kaza yapma riskini de beraberinde getirdi. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki hafta da hava sıcaklıklarının 33-35 derece arasında olacağını belirtti.

Hava sıcaklığının 35, nem oranının yüzde 70’lere çıktığı Antalya’da ise yerli ve yabancı tatilciler yüzme havuzlarına akın etti. n DHA - AA