Gümüşhane ŞİDEF resmen kuruldu

ŞİDEF resmen kuruldu

10.06.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

ŞİDEF resmen kuruldu

Türkiye'nin her tarafında dernekleşerek hemşehrilik kültürünü canlı tutan ve dayanışma sağlayan Gümüşhane dernekleri yeni bir adım daha attı.

Haberin Devamı

Şiran ilçesi ve köylerine  bağlı sosyal dayanışma derneklerinin bir araya gelmesiyle Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) kuruldu. Daha önce 'Şiran Dernekler Platformu' olarak faaliyet gösteren yeni federasyonun Genel Başkanı da Serkan Kaya oldu.

Amaçlarının daha güçlü bir dayanışma ve işbirliği olduğunu belirten Genel Başkan Kaya kuruluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gümüşhanemize ve Şiran'a hayırlı olsun. 1.5 yıldır yapılan istişareler sonucu  Şiranlılar olarak daha çok birliktelik ve Şiran ilçemizin sorunlarına çözüm adına daha çok ses getirmek adına ŞİDEF’i kurma kararı aldık. Bünyemizde 26 dernek var. Her bir başkanımız heyecan ve inançla birlikteliğimizin altına imza attı.  İnşallah kısa süre içersinde diğer derneklerimizde ŞİDEF’e dahil olacaktır. Tüzüğümüzün Türkiye geneli dernekleri kapsamasına önem verdik. İlerleyen süreçlerde diğer illerdeki Şiran derneklerimizi de ŞİDEF çatımızın altına alacağız. Şu an geçici yönetim kuruldu, 6 ay içinde kongremizi yaparak güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. ŞİDEF, Gümüşhane'ye de güç veren bir federasyon olacaktır.  Cenab-ı Allah çıkmış olduğumuz bu yolda bizlerin yar ve yardımcısı olsun.

Haberin Devamı

Yazarlar