Gündem Sıfır noktasında hain saldırı: 8 şehit

Sıfır noktasında hain saldırı: 8 şehit

14.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari sınırındaki Çığlı Üs Bölgesi’ne PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketli ve havanlı saldırıda altı asker, desteğe giden Kobra taarruz helikopterinin düşmesi sonucunda da iki pilot şehit oldu

Sıfır noktasında  hain saldırı: 8 şehit

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde sınırın sıfır noktasındaki Çığlı Üs Bölgesi’ne dün PKK’lı teröristlerce yapılan roketli ve havanlı saldırıda altı asker şehit oldu. Bölgeye desteğe giden Kobra tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu da iki pilot şehit oldu. Bölgede F16’ların da katıldığı hava destekli başlatılan geniş çaplı operasyonda altı terörist öldürüldü.

Çukurca ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Çığlı Üs Bölgesi’ne dün sabaha karşı PKK’lı teröristlerin roket ve havanlı saldırılarının ardından çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle altı asker şehit oldu. Bölgeye Çukurca ilçe merkezinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel birlikler de sevk edildi. Teröristlerin Irak’a geçiş güzergahı olarak kullandığı tespit edilen bölgeler ateş altına alındı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından havalanan çok sayıda helikopter de operasyonun sürdürüldüğü bölgeye hareket etti. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, operasyon bölgesine giden bir Kobra teknik bir arıza nedeniyle düştü, iki pilot şehit oldu.

Operasyon başlatıldı
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, 04.50 sularında Çığlı Üs Bölgesi’nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada altı askerin şehit olduğu ve 23 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkari Çukurca bölgesinde 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Şehit askerler için düzenlenen törene katılan 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, helikopterle çatışma bölgesine gitti.

1 hafta önce evlilik teklifi yapmıştı

Çukurca’da şehit düşen 6 piyade komandonun hepsinin, iç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca’da bulunan Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan silah arkadaşları olduğu öğrenildi. Çatışmada Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır, Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin, Uzman Çavuş Nazmi Kapucu, Uzman Çavuş İbrahim Akarsu, Uzman Çavuş Fatih Özdemir ve Uzman Çavuş Muhammet Arı’nın şehit olduğu öğrenildi. Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin ise Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan ve Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Sıfır noktasında  hain saldırı: 8 şehit


Şehit Üsteğmen Burak Bikebahşi’nin şehit olduğu haberi Ankara’daki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi’nin 1 hafta önce kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ve görev dönüşü sonrası sözlenecekleri belirtildi.

‘Babasını bekliyor’
Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin’in Ankara Mamak’ta oturan ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehidin eşi Aynur Şahin ise acı haberi Arifiye’deki baba ocağında aldı. Damadının şehit olmasının üzüntüsünü yaşayan Recep Kaplan, “Oğlu 5 yaşında benim yanımda kalıyor. Babası gelmeden tıraş olmaya götüremedik” dedi.

Ömer Saadettin Bakır’ın şehit olduğu haberi Gaziantep’in Nizip ilçesindeki yakınlarına ulaştırıldı. 2 erkek kardeşi bulunan şehit astsubayın babası Ahmet ve annesi Lütfiye Bakır acı haberle yıkıldı.

Şehit İbrahim Akarsu’nun Kayseri’de oturan ailesi de acı haberle sarsıldı. Anne Türkan Akarsu oğlunun ardından gözyaşı döktü.

1 yıl önce evlendi
Şehit Muhammet Arı’nın Afyonkarahisar’da oturan babası Mustafa Arı ile annesi Havva Arı’ya, şehadet haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Arı’nın evli ve 10 yaşındaki bir kız çocuk babası olduğu kaydedildi. Şehidin eşinin Ankara’da oturduğu belirtildi.

Uzman Çavuş Fatih Özdemir’in Niğde’deki ailesine de acı haber verildi. Şehit Özdemir’in 1 yıl önce evlendiği eşi Nuray Özdemir’in ağabeyi Esen Özdemir’in yanında kaldığı öğrenildi. Şehit pilotlardan Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın Uşak’ta oturan annesi Şükran Şahan’a acı haberi askeri heyet verdi. 1.5 yıl önce Betül Şahan ile evlenen şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın 6 aylık kızı olduğu öğrenildi. (DHA, AA)

Haberin Devamı

‘Şehit oldun geldim kuzum’ diye ağladı

Sıfır noktasında  hain saldırı: 8 şehit


Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 Mayıs’ta yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da önceki gün şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek, memleketi Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Gölyaka Mahallesi’nde 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Şimşek’in cenazesi memleketi Gölyaka’da da ilk olarak helallik alınmak için baba evine getirildi. Burada oğlunun tabutuna sarılan Isparta Şarkikaraağaç Orman İşletme Şefliği’nde görevli babası Veli ve annesi Gülsüm Şimşek, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Gülsüm Şimşek, oğlunun tabutuna sarılarak “Şehit oldun geldin kuzum. Ben buna dayanamam” dedi. Şehit Şimşek, kılınan cenaze namazının ardından Gölyaka Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi. (MEHMET KAYHAN YILDIZ Konya DHA)