Sigorta 6 Şubat depremi için belgesel

6 Şubat depremi için belgesel

21.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aveon Global Sigorta 6 Şubat depremi ve sonrasında yaşananları tarihe iz düşürmek için bir adım attığını duyurdu. Şirket, TRT’de birçok belgesele imza atan yönetmen Göksel Gülensoy’un yönettiği ‘Hatay’ belgeseline sponsor oldu. 15 Haziran tarihinde yoğun katılım ile galası gerçekleşen belgeselin çok yakında dijital platformlarda da yerini alacağı açıklandı.

6 Şubat depremi için belgesel

Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, belgeselin deprem duyarlılığı açısından büyük önem taşıdığına değinirken sigorta sektörünün de önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Gül, belgeselin gerçek olaylar ve kişiler üzerinden ve birinci elden depremin acılarını ve yaşanılanları anlattığını söyledi. Deprem ülkesi olarak sigorta ürünlerini ve özellikle DASK’ı kullanma açısından hala yeterli bilinç düzeyine erişilmediğini belirten Gül, bu belgesel sayesinde halkın sigortayı bir lüks değil, zorunluluk olarak görmesini hedeflediklerini belirtti. Belgeselde yüzlerce depremzede ve onlarca olay üzerinden ‘depremin yarattığı acıları’ yüksek sesle dile getirdiğini belirten Gül, bu sese başta sigortacılar olmak üzere herkesin kulak vermesi gerektiğini yineledi.