Sigorta Poliçe yenilemeyi destekleyecek

Poliçe yenilemeyi destekleyecek

23.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Teminatların güncellenmesi, uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu” diyen Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, zorunlu deprem sigortası tarifesindeki güncellemeyle poliçe yenilemelerinin desteklenmesini hedeflediklerini belirtti.

Poliçe yenilemeyi destekleyecek

Depreme karşı en güçlü finansal önlemlerden olan Zorunlu Deprem Sigortası’nın tarifesinde yeni bir dönem başladı. Konutlar için verilen teminat tutarları güncellendi ve poliçe yenilemelerinde uygulanan indirim oranı yükseltildi. Bu güncelleme ile Zorunlu Deprem Sigortası ile verilen teminat tutarlarının artırılmasını, poliçe yenilemelerinin desteklenmesini ve sistemdeki vatandaşlar için daha güçlü bir finansal güvence yaratılmasını hedeflediklerini belirten Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, “Teminatların güncellenmesi, uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu. Çünkü DASK’ın sorumluluğu, depremden etkilenen vatandaşlarımızın gündelik hayatlarına en kısa sürede, en güçlü ve güvenli şekilde devam etmelerine aracılık etmek. Eski teminat tutarları ile artık bunu gerçekleştirmemiz güçleşmişti” dedi.

Haberin Devamı

Herkesi ilgilendiriyor

“Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde betonarme yapılar için 1.508 lira olan inşaat birim metrekare maliyet tutarı 3 bin 16 liraya, bir mesken için 320 bin lira olan azami teminat tutarı 640 bin liraya, poliçe yenilemelerinde uygulanan %10 indirim iki katına çıkarılarak %20’ye yükseltildi” açıklamasında bulunan Eren, sözlerine şöyle devam etti: “DASK’ın sunduğu poliçe zorunlu bir poliçe. Yani tüm konut sahibi vatandaşlarımızı yurt çapında uçtan uca ilgilendiriyor ve etkiliyor. Dolayısıyla zorunlu bir poliçeyi vatandaşımızın alamayacağı veya almakta zorlanacağı bir fiyattan onlara dayatmak adil olmayacaktır. Bu bakımdan, zorunlu olan kısmı bu seviyelerde tutarak konutlarının daha değerli olduğunu düşünüp daha fazla deprem koruması isteyen sigortalılarımızı sektörümüzde faaliyet gösteren diğer sigorta şirketlerine yönlendiriyoruz. Bizim poliçe teminatımızın üzerine çalışan bu ihtiyari teminat tutarında zaten bir sınırlama bulunmamaktadır.”

Haberin Devamı

“Özetle, meydana gelecek bir depremde hasarlar hem fonlarımız hem de riskin devredildiği reasürörlerimiz tarafından karşılanmaktadır. Buradaki kritik nokta riski reasüröre devretmenin çok ciddi bir maliyeti olmasıdır ve bu durum sigortalılarımızın da poliçe maliyetlerine doğrudan ve çok yüksek oranda yansımaktadır” diyen Selva Eren, sözlerini şöyle noktaladı: “Sonuç olarak, deprem fonumuzu meydana gelebilecek hasarları ödeyecek seviyelere ulaştırılması, bu sayede poliçelerimizin vatandaşımıza ulaşımının daha ucuz hale getirilmesi çok önemlidir. Bu doğrultuda, halkımız sigortalarını kesintisiz yaptırarak bugün için kendilerini garantiye alırken gelecek için de kaynak yaratmış olacaklardır. Tüm vatandaşlarımızı evlerini Zorunlu Deprem Sigortası güvencesi altına almaya ve süresi dolan poliçelerini yenilemeye davet ediyorum.”