Gündem Siirt'te Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Taşkın'ın ilk talimatı

Siirt'te Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Taşkın'ın ilk talimatı

17.11.2016 - 15:11 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı tarafından, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Turcer Bakırhan yerine Belediyeye kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın'ın ilk talimatı kontak kapatan belediye otobüslerinin çalışması ve kentte biriken çöplerin toplanması oldu.Taşkın gelmeden binadaki Türk bayrağı da değiştirildi.

Siirtte Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Taşkının ilk talimatı

Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, sıkı güvenlik önlemlerinin ardından belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay'ın bizzat yönettiği bir operasyon için Valilik binası önünde toplanan ve aralarında özel harekat timlerinin de olduğu güvenlik güçleri, belediye binasına hareket etti. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, ilk olarak binaya giriş ve çıkışları yasakladı. Daha sonra bomba uzmanı ekipler, özel eğitimli köpeklerle belediye binasına girerek arama başlatırken, keskin nişancı özel harekat timleri de çevredeki yüksek binalarda konuşlandırıldı. Belediye binasında arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yapılan üst aramalarının ardından binaya alınırken, bunun dışında kimse içeri sokulmadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzmanı ekipler belediye binasından çıktı. Yapılan bomba aramasının ardından bu kez bilişim uzmanları ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi.

Haberin Devamı

Belediye binasında güvenliğin sağlanmasının ardından kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın da Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Taşkın, belediye binasına girişte herhangi bir açıklama yapmadı.

İLK TOPLANTIYI YAPTI VE TALİMATI VERDİ...

Taşkın, makamında Özel Kalem, Personel işleri, Temizlik işleri ve Basın bürosu müdürlerini çağırarak belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Makamda belediye kurum müdürleri ile yaptığı kısa toplantının ardından konuşan Başkan Vekili Ceyhun Dılşad Taşkın, "Şehir içinde çalışmayan belediye otobüslerinin ve toplanmayan çöplerin toplanması için gerekli talimatları verdim" dedi.

ESKİYEN BAYRAK DEĞİŞTİRİLDİ

Haberin Devamı

Kayyum atanan Vali Yardımcısı Taşkın'ın belediye binasına gelmeden önce belediye bahçesi önündeki direkte, eskiyen Türk bayrağı indirilerek yerine yenisi göndere çekildi. Özel harekat polisleri belediye önünde güvenlik önlemi alırken, belediye binası içerisi ve çevresi iz süren köpeklerle aramadan geçirildi. Personel tek tek aramadan geçirildikten sonra binaya alındı. Ayrıca Siirt Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, belediye binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'ne gelerek güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.