Gündem Bombalı motosiklet yakalandı! 1 terörist öldü, 1'i yakalandı

Bombalı motosiklet yakalandı! 1 terörist öldü, 1'i yakalandı

28.09.2015 - 10:04 | Son Güncellenme:

Siirt'de dün akşam üzerine tahip gücü yüksek bomba monte edilmiş bir motosiklet yakalandı. 1 kişi son anda atlayıp kaçtı, 1 kişi gözaltında. Teröristler gece ise Komando Komutanlığı'na saldırdı. 1 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı olarak yakalandı.

Bombalı motosiklet yakalandı 1 terörist öldü, 1i yakalandı

Siirt’in Kurtalan İlçesi’ne bağlı Beykent Beldesi’nde jandarmanın şüphe üzerine durdurmak istediği motosikletin arkasında oturan kişi atlayıp yaya olarak kaçarken, sürücü ve motosiklet yakalandı. Motosiklet üzerinde yapılan aramada bir otomatik tüfek ile motosiklete monte edilmiş ve tahrip gücü yüksek bomba düzeneği ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kurtalan İlçesi’ne bağlı Beykent Beldesi’nden, dün akşam saatlerinde ilçe merkezine doğru gelen sürücüsünün kimliği ve plakası açıklanmayan motosiklet, şüphe üzerine jandarma tarafından durdurulmak istendi. Bunu farkeden motosikletin üzerindeki 2 kişiden biri kaçmayı başarırken, sürücü motosikletle birlikte yakalandı. Yakalanan kişi ve motosiklet üzerinde yapılan aramada, bir otomatik tüfek ile motosiklete bağlı ve tahrip gacü yüksek bomba düzeneği bulundu. Yakalanan kişi sorguya alınırken, kaçan kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1'İ YAKALANDI
Kurtalan ilçesinde gece ise bir grup terör örgütü PKK mensubu, Dicle Mahallesi Beykent yolundaki Kurtalan Asayiş Komando Bölüğüne uzun namlulu silahla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
Çatışmada, bir terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yaralı ele geçirildi. Karanlıktan faydalanarak kaçan diğer teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.